23 любими факта за Приятели, които не си чувала

10. По време на снимките на втория епизод на трети сезон, който се казва The One Where No One's Read, Мат Лебланк си изметва рамото. В сцената, в която Джо и Чандлър се борят за фотьойла, Джо пада по време на един от дублите.

11. Брус Уилис, който също се снима в сериала, дава хонорара си на три благотворителни организации. Той прави това, защото губи бас с Матю Пери на кое място ще се класира филмът в първите дни след премиерата. Пери предполага, че сериалът ще е сред първите места, а Брус Уилис изобщо не му дава шанс. В крайна сметка, Пери печели.

12. Мат Лебланк признава, че когато гледа сериала по телевизията, изобщо не си спомня кога и как се е снимал в дадена серия. Толкова много серии е имало. Той казва, че цялата работа прилича на един дълъг епизод.

13. А Къртни Кокс например изобщо била забравила, че Фиби се е омъжила за Майк. Тя дори не си спомня, че се е снимала в тази сцена.


14. Главните актьори никога не са харесвали песента I'll be there for you.15. Кърти Кокс била единственият член на основния актьорски състав, която не е номинирана за „Еми“ заради участието си в сериала.

16. Лиса Кудроу мразела да свири на китара. „Не харесвах китарата. Нищо не разбирах от това. Струва ми се, че дори в един момент попитах, ами ако героинята ми свири на бонго?“, спомня си тя.
В края на краищата продуцентите дори й наемат учител, но уроците на продължават дълго. Научавайки няколко акорда, актрисата решава, че това е достатъчно за Фиби. Това обаче не пречи Smelly Cat да се превърне в тотален хит.
 

17. Много от зрителите в началото си мислят, че Чандлър е гей. Дори и Лиса Кудроу била на това мнение! Когато тя прочита за първи път сценария, мисли, че Чандлър ще се среща с мъже. Феновете на „Приятели“ по време на излъчването на първите серии спорят за сексуалната ориентация на персонажа на Пери.

18. Бременността на Лиса Кудроу не била в разрез със сценария на сериала (през 1997 актрисата е бременна със сина си Джулиън), защото героинята й трябвало да стане сурогатна майка на тризнаци на своя брат.
Но пък бременността на Къртни Кокс не влизала в плановете на създателите на сериала, защото според сценария Моника не може да има деца. Наложило се да прикриват бременността й с дъщеря й Коко с помощта на специални костюми и реквизит.

19. В титрите на първата серия на шести сезон The One After Vegas на всички главни герои била дадена фамилията Аркет. Това е първият епизод, след като Къртни Кокс се омъжва за Дейвид Аркет и взима двойна фамилия. Епизодът е посветен на „Къртни и Дейвид, които най-накрай се ожениха“.

20. Матю Пери се бори с алкохолната и наркотична зависимост по време на снимките на сериала. През 1997 г. актьорът влиза в рехабилитационна клиника заради пристрастието си към забранени препарати, изписвани с рецепта, и към алкохола. През 2001 г. той преминава втори курс на лечение.

„Имах ужасен махмурлук. В крайна сметка всичко стана толкова зле, че вече не можех да го скрия и всички разбраха, че имам проблем“, признава актьорът.

21. Преди всеки нов епизод главните герои си правят сбирки, за да се подготвят за шоуто. Както разказва Дейвид Шуимър, преди снимките на последния епизод, той се почувствал много тъжен, защото този ритуал щял да бъде последен.

„Страхувах се от този момент. Всички просто се прегръщахме, преди да излезем на снимачната площадка. Поглеждах всеки един в очите и му пожелавах успех. Знаех, че този път е за последно. Повече никога няма да бъдем в нашия си малък кръг“, казва той.

22. Сериалът „Приятели“ и до ден днешен има огромно влияние върху съвременната поп култура. Например песента Havana на Камила Кабело, в която звучи фразата „Как си?“, е вдъхновена от цитата на Джоуи Трибиани.

23. Кафенето Central Perk, в което редовно си прекарват времето героите от сериала, всъщност никога не е съществувало. Въпреки това, няколко години след старта на филма се появяват негови реплики в други градове по света. През 2010 г. китайски фен на „Приятели“ открива в Пекин копие на измисления нюйоркски бар, а през 2012 в Ливерпул се появява още едно заведение Central Perk.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?