Трио Карамел: Гоним еднакви цели

Кой и какво ви събра на сцената?

Никол: Виновник за това, че ние вече две години сме заедно, е г-н Виктор Касъмов. Той и екипът на Ара Мюзик бяха заложили на идеята да се създаде момичешко трио – знаете, че от години насам не е имало такова на сцената.
Карина: На нас се падна честта и отговорността да работим заедно. Още от самото начало получихме силна подкрепа от екипа ни и стартирахме с провокация. Направихме игра "Стани наш кръстник" и така феновете бяха тези, които избраха името ни. Ние пък сме доволни, че точно името Caramel получи нужния брой точки.

От самото начало ли си паснахте, съществуваха ли разногласия помежду ви?

Никол: Не е тайна, че съвместната работа на три момичета с различен характер не е лесна задача, както за нас, така и за екипа, но с времето се опознахме много и започнахме да правим компромиси, когато е нужно.
Ивайла: В интерес наистина още от началото много си паснахме като енергия и се сприятелихме, нямахме пререкания или спънки. И трите сме млади и весели момичета и имаме много общи неща. Никога не сме били конкуренция и се забавляваме много на сцената.
Карина: На сцената се стремим да бъдем едно цяло, все пак ние сме трио Caramel.

Бързо ли се сприятелихте?

Ивайла: Да, бързо се сприятелихме, не можем една без друга. Мисля, че хората ни харесват заради това, че сме себе си, земни сме и това, което ни се случва, по никакъв начин не е променило отношението ни и си останахме такива, каквито сме – не само една към друга, но и към всички останали.

Ако музиката ви обединява, то какво ви разделя?

Карина: Разделя ни малкото свободно време, което имаме извън ангажиментите с триото. Хубавото е, че живеем близо една до друга и по някакъв начин успяваме да откраднем време да се видим и по женски.
Никол: Понякога ни разделя стила на обличане – всяка има свой стил и усещане за облеклото, но вече сме се стиковали много повече и рядко има такива казуси. Интересите ни като на всяко друго момиче включват и пазаруване и доста често след репетиция с Карина отиваме в някой магазин - най-често за козметика. Хобито ни преди всичко е музиката, но обичам и да почивам...  И то много. (смее се) Просто да седя вкущи и да чета нещо. Интересувам се от много неща от различно естество, за това и нашият озвучител често ми казва, че съм като бюро „любопитни факти“.

Спорите ли относно музикалните проекти, обмисляли ли сте индивидуални изяви?

Никол: Не мога дори да си представя да съм сама на сцената. Когато сме трите, емоцията е много по-голяма – знаеш, че можеш да разчиташ на хората до теб както и вокално, така и емоционално. За проекти не сме спорили много, доверяваме се на мнението на фирмата. Те са хора с дългогодишен опит и не с една звезда зад гърба си, от тях можем да извадим само позитиви и добър пример. Случвало се е, когато сме имали повече от един готов прокет обаче, всяка да харесва различен, затова правим нещо като устна анкета с екипа и всеки казва мнението си.
Карина: След всеки спор ставаме по-добри, идват ни по-добри идеи и сме по-успешни.
Ивайла
: Засега се чувстваме страхотни заедно и не искаме да се разделяме.

Взимате ли съвети една от друга?

Карина: Винаги се допитваме една до друга. И трите сме много различни, което ни прави уникални, защото можем да видим всяка една ситуация от различен ъгъл и да вземем най-правилното решение.
Никол: Всяка има нещо, в което е по-добра. Съветваме се както за лични, така и за професионални неща, помагаме си и преди всичко, когато сме сигурни в нещо, на 100% се подкрепяме до последно. Момичетата вече ме познават и знаят, че аз съм от хората, които казват истината вместо просто да чакат сам да се спънеш. На същото в замяна разчитам и аз.

Кой беше последният гаф на сцена?

Ивайла: На мен лично много често ми се случва нещо с обувките на сцената (смее се). Може би последният гаф беше от моя страна на едно събитие, когато паднах пред всички, докато танцувахме на песента ни „Само игра“. Беше доста смешно, а аз веднага успях да се изправя и да продължа все едно нищо не се е случило.
Карина: При нас веселите моменти са винаги в изобилие.
Никол: По пътя, в гримьорната, по време на участие... Винаги се случва нещо. Имахме едно участие, което мина чудесно, но преди това имахме скъсана рокля и я зашихме 5 минути преди да излезем на сцената. На друго участие пък събух обувките си на сцената и после някой беше решил да ги скрие...

Как се забавлявате извън професионалните си ангажименти?

Никол: Обичам да пътувам много, но рядко имам толкова свободно време. Аз имам кученце, порода йорки, за това при свободно време се опитвам да му отделям време за игри. От време на време сядам да пиша домашни (смее се) и да свиря на пиано.
Карина: Извън професионалните ангажименти ние сме като всички други момичета – обичаме да ходим в салони за красота, да експериментираме с визията си, да се разхождаме из парковете, да караме картинг. Въобще когато сме в приятна компания, бързо и лесно намираме всякакви забавления.

Коя е любимка на публиката?

Карина: Всяка има свой отличителен чар, ние сме доста различни, но и доста се допълваме, може би заедно правим перфектната любимка на публиката. Определено ни пишат често, имаме си обожатели, с някои фенове изградихме и приятелски отношения.
Ивайла: Всеки има различен вкус и харесват всяка една от нас по различен начин. Ние сме много различни и визуално, не само по характер.

Кой е най-милият жест, който сте получавали от страна на феновете?

Карина: Получавали сме цветя и стихотворения, посветени на нас и нашето трио.
Никол: Има едно момиче – Ивелина  и доста често ми изпраща снимки, колажи или просто мили съобщения. Много сме благодарни на феновете си за топлото и искрено отношение.

До каква степен може да ви обиди критиката?

Никол: Човек трябва да е много здраво стъпил на земята и да премисля всичко, ако се налага по десет пъти. Критиката може само да ме мотивира. Аз обичам след участия да чуя мнението на всички от фирмата, които са били там, или отзиви от организаторите. Това може само да те надгражда и да трупаш опит.
Карина: Критиката е много важна за нас, защото така реално можем да разберем къде се намираме, какво ни липсва, какво може да доизпипаме, къде грешим, как да се доразвием и да бъдем по-добри.
Ивайла: Не може да се казват само хубавите неща, а лошите да бъдат спестени. Никой не е станал голям без да е преминал през препядствия и трудни моменти. Това се отнася не само за кариерата, а и за живота.

Смятате ли, че имате по-голямо бъдеще като трио?

Ивайла: Да, тепърва се надяваме да имаме повече успех като трио. Има моменти, в които сме изправени пред трудности, но с общи усилия, работа и хъс може да постигнем много.
Никол: Несъмнено е така, доста малко такива примери има в нашия жанр. Или се отделят самотоятелно, или просто приключват да се занимават. Ние обаче и трите осъзнаваме, че вървим по правилен път и можем да се развием много, колкото и нескромно да звучи.
Карина: За да сме успешни, трябва да вложим доста усилия, енергия и време в нашите проекти , да работим, да се стараем и да си го извоюваме. Със сигурност ще имаме бъдеще, ако продължаваме задружно работим за него и, както досега, имаме подкрепата на нашия продуцент.

Мъжете се чудят... Обвързани ли сте?

Карина: Ние сме млади и амбициозни момичета, имаме си половинки в живота – връзките на Ивайла и Никол са сериозни и те са много щастливи с техните момчета, но за нас основното в момента е да наблегнем на кариерното си развитие.

Кое е любимото ви общо занимание?

Ивайла: Да пеем, да се веселим, да сме в студиото, да снимаме клип... Тези неща много ни зареждат и всичко, свързано с музиката, е наше любимо нещо.
Никол: В свободното си време обичаме да ходим по магазините за сценични дрехи, да ходим на картинг... И да си пускаме лайфове във Фейсбук. (смее се)

Обичате се помежду си, защото...
В един глас: Защото сме сладък карамел. (смеят се)
Карина: И защото се допълваме успешно и гоним еднакви цели.

АВТОР: СТЕФАНИ ТОНЕВА

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?