Топ съвети за помощ на депресираната ти приятелка

2. Говори с нея и ѝ покажи, че си загрижена: когато проблемът е налице, тогава е време за действие. Психолози съветват да говориш с твоята приятелка за симптомите, които си открила у нея. Покажи ѝ, че може да разчита на теб. Трябва да помниш, че депресията подтиква хората към изолация. Твоята задача е да бъдеш непрестанно до твоята приятелка и да я утешаваш, за да не изпадне в още по-тежко състояние.

3.Никога не подлагай под съмнение чувствата ѝ: твоята приятелка се чувства достатъчно виновна. Не е необходимо да ѝ го натякваш и ти. Покажи ѝ, че може да ти се довери, като ѝ кажеш, че всеки човек греши и че не е дошъл краят на света. Грешката, която е допуснала, може да бъде само неин урок.

4. Обади се на останалите ѝ приятели: вече знаеш какъв е проблемът, но не можеш да се справиш сама. Съвместната работа ще ѝ покаже, че не е сама и ще я накара да се почувства обичана.

5. Бъди търпелива и не се предавай: помни, че един ден и ти можеш да изпаднеш в подобна ситуация. Трябва да проявиш търпение. Депресията е тежко състояние и изисква време, за да бъде преодоляна.

Пътят не е лесен. Бъди сигурна, че твоята приятелка би те подкрепила, ако изпаднеш в подобна ситуация и би направила и невъзможното, за да те измъкне от депресията.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?