Йоанна Бюйлекова: Борис Дали сбъдна мечтата ми

Йоанна, ти си от малкото изпълнители, които стъпват на музикалната сцена с ясната представа, че ги очаква успех, на какво се дължи тази увереност?
Ще започна с това, че завършвам средното си образование - уча в музикалното училище в Стара Загора "Христина Морфова" с профил класическо пеене. Аз съм от хората, които не се отказват лесно от мечтите и целите си и винаги съм знаела, че сцената е моето призвание. Скромните успехи, които съм постигнала до този момент не дължа само на себе си - до мен са моето семейство, без които нито един от проектите ми нямаше да е факт и приятелите, с които работим по песните ми. Не мога да кажа в бъдеще какво ме очаква, но силно се надявам да се наложа като поп-фолк изпълнител.

 

Как те прие публиката?
Имам четири  авторски поп-фолк песни, които са качени в канала ми в YouTube (Yoanna Byuylekova). На този етап за фенове ми е рано да говоря, въпреки, че напоследък често се случва да получавам съобщения от непознати, които ми се радват и слушат песните ми. Имах няколко участия, които минаха прекрасно, бях изключително щастлива, като видях, че повечето хора пееха песните ми, неописуемо е чувството.

 

Дълго време си акцентирала върху поп музиката, какво те накара да смениш жанра?
Аз съм човек, който експериментира,а една от причините за смяна на жанра е сестра ми. За 18-тия и рожден ден реших подаръкът ми да е нещо, което ще и остане траен спомен и първото, за което се сетих беше песен ("Мария") , която за отрицателно време реализирахме. Човекът, на който винаги съм се доверявала за инструменталите Деян Асенов беше повече от изненадан, записахме парчето и в последствие осъзнах, че в този жанр се чувствам в свои води. Нямаше човек, който да се противопостави, напротив - всички ме подтикваха да продължавам. Единствено баща ми не одобрява пътя, по който съм тръгнала - поп-фолка, като жанр и всичко свързано с него, защото начина, по който се представя е неприемлив.

 

В днешно време еротиката продава, а ти гледаш леко критично върху това, какви са аргументите ти?
Мисля, че времето на еротиката отминава и много скоро няма да се акцентира на това, тенденциите ще са други. Банално стана и много хора са на това мнение. Все пак всеки прави своя избор.

 

Успя ли да намериш приятели сред колегите?
Да, Борис Дали и Ангел - те сбъднаха една мечта. Първо искам да отправя огромните си благодарности, че ми предоставиха възможността да участвам в новия им проект "Дай, дай, дай", благодаря, че ми се довериха за текста и една от главните роли в клипа. И двамата са изключително готини и позитивни. С Борис Дали се познаваме от повече време, споделям професионалните си планове с него и се радвам, че получавам подкрепа и мнение от едно от най-емблематичните имена в поп-фолка. С Ангел сме близки от по-кратък период от време, но имам чувството, че се познаваме от години. С него също обсъждам идеите си, харесва ми че е откровен и знам, че ако нещо не му допада няма да ме излъже.

 

В ранните години си свирила на пиано, продължаваш ли?
Разбира се. В голяма полза ми е. Записвам дема, с помощта на него. Освен пиано съм изучавала виолончело и ударни.

 

Твоите песни са свързани с определени хора и събития, каква е причината?
Хората, на които съм посещавала песни са сестра ми (песента "Мария") и майка ми (песните "Само ти" и кавъра "Den fevgo" ) , понеже мисля, че го заслужават и искам да знаят, че са много важна част от живота ми.

 

Смяташ ли се за звезда, възможно ли е славата да те промени?
Не, не се смятам за звезда. Хората, които винаги са били до мен виждат, че не се държа надменно и отношението ми към тях не се е променило, няма и да се промени.

 

Безспорно силните ти страни се характеризират с амбиции, борбен дух и самоувереност, но какво крият слабите?
Мисля, че тепърва ще се изграждам, като личност, на този етап не бих променила нищо в характера си, слабите страни ще запазя за себе си, не искам да помагам на враговете си, нали? (смее се)

 

Наранявали ли са егото ти?
Да, човек, с когото имах връзка преди повече от година, но от тогава много трудно някой може да ме пречупи. Промених се изключително много за отрицателно време и вече не ми прави впечатление негативното мнение на хората, които не знаят колко много ми е коствало да сбъдна мечтата си - да имам песни с клипове към тях.

 

Меломаните все още гадаят какво се крие в личния ти живот и защо на показ е само кариерното развитие, умишлено ли пазиш подробностите в тайна?
За мен сега е важно да се развивам. Ходя на училище, както всеки един човек на моята възраст излизам, забавлявам се, отделям време за близките ми. Не смятам, че е необходимо хората да знаят какво се случва в ежедневието ми, на този етап това едва ли ги интересува.

 

Обвързана ли си?
Това мисля да запазя в тайна. Критериите също.

 

Близки до теб разкриват, че имаш оферти от модни компании, вярно ли е?
Да, имат интерес и предложения.

 

Би ли се занимавала професионално с мода, има ли как тя да измести музиката?
Снимките са ми страст, обмислям до колко да се ангажирам с мода, харесва ми,но няма как да измести музиката.

 

Какви са плановете ти?
При мен всичко се случва спонтанно. В момента работя върху няколко проекта, имам предложения за участия през лятото.

 

АВТОР: СТЕФАНИ ТОНЕВА

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?