Истините и лъжите за живота, които научихме от "Сексът и градът"

Като всяка фикция, сериалът "Сексът и градът" е една своебразна смесица между истини и лъжи за любовта в живота на съвременната жена. Всяка от любимите героини ни е научила на едно-две неща, които никога да не допускаме, както и няколко универсални истини за живота. 

Тузарът е реален

Това е точно типът мъж, който ще срещнете през 20-те си години и ще разбие сърцето ви, но истината е, че трябва да минете и през това. В случая със "Сексът и градът" тук лъжите идват от края на сериала и фактът, че той осъзна сам, че именно Кари е жената за него и направи всичко възможно да я намери, дори когато тя е на другия край на света.

Мъжете се делят на типове

Има няколо типа мъже, които всяка една от героините среща по време на сериала, и които ни учат доста за природата на мъжете. Така например Ейдън е традиционалистът, мъжът, който ще обича да си стои вкъщи, но който никога не би наранил жена. Бъргър пък е типът, който се чувства застрашен от по-силната и по-успяла от него жена. Относно Тузара, както писахме по-горе, той може да се асоциира с определението "лошо момче", което ще ви научи на важен урок.

Има много по-важни неща от брака

Като сексът, например, както разбираме от сериала. Сватбата не е мечта за нито една от героините, освен Шарлот. Не можем да се съгласим, че това е точно истина и в реалния живот, така че бихме го причислили по-скоро към лъжите. Жените от сериала се съсредоточават повече върху това да имат шеметна кариера и да обикалят най-нашумелите клубове.

Идеалният живот е само мит. Или не?

Това, което кара милиони жени по света все още да преповтарят серии от "Сексът и градът" е, че някои от проблемите в него са се случвали поне веднъж на някоя от тях. Нищо не е идеално, или ако е такова, в следващата серия виждаме, че все пак някоя от жените има проблеми във връзката си. И въпреки че няма съвършени дни и отношения, все пак накрая всяка една от тях намери своя собствен начин да се чувства добре и да бъде щастлива. 

Есента през погледа на Маноло Бланик

И разбира се, най-големият урок, който можем да научим от любимият ни сериал е, че приятелството между жени е безценно и не може да се сравни с нищо друго. Сладките разговори на обяд, вечеря, прказките на по чаша капучино са това, от което всяка от нас се нуждае когато има проблем, а най-добрата приятелка е тази отговорна за неговото разрешаване!

Най-известните прически на Кари Брадшоу от ''Сексът и градът''


 

 

 


 

 

 

 


Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?