Ванеса: Радвам се на прекрасни взаимоотношения с бащата на Никола

Как протече подготовката и заснемането на най-новата ти песен Още?
Да си призная честно, по време на подготовката бях доста напрегната и леко притеснена. Тъй като за първи път влизам в подобен образ, мислeх за много неща. Феновете ми не ме бяха виждали досега в такава светлина и за мен беше много важно да не бъдат разочаровани, а напротив - да харесат и тази ми страна. Все пак аз съм артист - изпълнител и във всеки мой клип играя определена роля. При самото заснемане на клипа се опитах да дам всичко от себе си. Мисля, че се получи по начина, който си представях и се надявам феновете ми да харесат този различен проект. За видеото се доверих на режисьора Николай Скерлев, който доста добре пресъздаде вижданията на мен и моя екип от Ара Мюзик. Исках всичко да изглежда много истинско и красиво, без лековатост и пошлост. Смятам, че крайният резултат е именно такъв. На снимачната площадка всичко беше спокойно, работихме доста бързо. Успяхме да се сработим за отрицателно време, дори не усетих кога приключиха снимките.

Доволна ли си от крайния резултат?
Аз съм изключително доволна от крайния резултат и благодаря на всички, които взеха участие в този проект. Беше огромно предизвикателство за мен и наистина се надявам да съм успяла да предам емоцията си на хората.  Вложила съм цялата си енергия и страшно много чувство в този проект. Много съм щастлива, че се приема добре. Разбира се, че има и критици, но аз винаги си вземам поуки, когато критиката е градивна. В интерес на истината повече са похвалите. Не се лаская лесно, аз съм един нормален човек, който е здраво стъпил на земята и имам ясна представа къде се намирам във веригата на попфолка. Да, не е приятно да чуеш нещо лошо за себе си, но пък това ме стимулира да работя още повече и да се усъвършенствам.

Името ти вече е добре познато на публиката, обмисляла ли си да се преместиш в друга музикална компания, например Пайнер?
Със сигурност не съм обмисляла да се местя в която и да било друга музикална компания. Ара Мюзик е компанията, която ме избра и ми подаде ръка. Ара Мюзик е компанията, която аз също избрах  и не съжалявам за този мой избор. Имам прекрасни отношения с продуцента ми и целия екип, с който работя. Всички са много мили, много сплотени, винаги мога да разчитам на тях за всичко и съм им изключително благодарна за тази подкрепа.

Доста често се говори за приятелството ти с Алисия, на какво се дължат близките ви отношения?
Така е, да. Щастлива съм, че я познавам, защото тя е прекрасен човек. Ние просто си паснахме от самото начало на запознанството ни, винаги е имало симпатия между нас. Определено има доста сходства помежду ни, като започнем от стил на обличане, песни, текстове… просто харесваме едни и същи неща. Не мога да дам точен отговор на това, кое ни свързва. Няма формула за това -  или си приятел с един човек , или не. Е, ние сме. Виждаме се винаги, когато имаме възможност и се чуваме доста често. Най-често си говорим за музика, обсъждаме песни, текстове, различни идеи. Винаги се допитвам до нея, тъй като мнението на Алисия е много важно за мен. Разбира се, говорим си и за съвсем други неща извън музиката. Мога да кажа, че тя е човек, на когото бих доверила всичко. Много я обичам и винаги ще я подкрепя във всичко.

Успя ли да създадеш други подобни приятелства  в АРА Мюзик?
Аз съм в прекрасни отношения с всички мои колеги не само от Ара Мюзик, а и от други музикални компании. Но никой не ми е толкова близък, както Алисия.

Ванеса, в твоите песни се усеща мъжко присъствие, а в живота ти?
Така е, мъжкото присъствие е неизбежно. Всяка моя песен е преживяна по някакъв начин. За да изпея дадена песен, първо трябва да я почувствам. На този етап от живота ми единственото мъжко присъствие е на най-любимия ми мъж - моят син. Отдадена съм изцяло на семейството и кариерата ми, цялата ми енергия е насочена натам. Явно не съм срещнала мъжа за мен все още. Вярвам в любовта и винаги съм обичала да бъда влюбена, това ми носи изключително позитивна енергия.

Какво би превърнало един обикновен мъж в любим?
Честно казано винаги са ме привличали лошите момчета,  но в същото време не обичам бариери и граници. Доста са факторите - аз съм от хората, които изключително държат на външния вид. За да се превърне в любим, със сигурност трябва да изглежда добре,  да има чувство за хумор,  да ни бъде забавно, когато сме заедно. Усмивката също е едно от любимите ми неща. Трябва да е интелигентен. За мен са важни малките неща, отношението, материалното не ме трогва.

Страх ли те е от сериозното обвързване, мислиш ли, че ще повлияе негативно на кариерата ти?
Не, не се страхувам от сериозни отношения, но на този етап няма човек, с когото бих имала такива. И не мисля, че това може да провали кариерата ми. Напротив, дори бих била по-заредена с енергия и хъс да работя и да бъда още по- добра във всяко едно отношение.

Поддържаш ли връзка с бащата на сина си, какви са отношенията помежду ви?
С бащата на сина ми сме в прекрасни отношение и аз съм безкрайно щастлива от този факт. Чуваме се всеки ден почти, той винаги ще ми бъде много скъп и близък човек. Уважавам него и семейството му, както и те мен. Най-важно е щастието на сина ни и аз виждам, че той е щастлив. Обожава баща си и винаги прекарват време заедно, когато има възможност. Баща му е много грижовен и добър, а малкият разбира се обича да му подражава.

Успявате ли да възпитавате заедно Никола? Кой взима повечето решения свързани с отглеждането му?
Да, успяваме. Все пак той му е баща и за мен е важно мнението му. Никола е много привързан към него. Преди да взема конкретни решения се допитвам и до баща му. Никола е едно прекрасно и слънчево дете. Обича да играе, да пее, много е щастлив, когато прекарваме време тримата заедно. Много е любвеобилен и много се гушка, послушен е, но в същото време и много палав. Инат е, взел е и от майка си, и от баща си.

До каква степен професионалният ти живот е навлезнал в личния?
Голяма част от личния ми живот е заета от професионалния. Винаги има плюсове и минуси. Старая се да балансирам и да отделям време за всички важни за мен неща, като на първо място е синът ми.

Как най-често се забавлявате с Никола?
Обичаме да се разхождаме, да играе на детски площадки. Когато сме в къщи, много често редим пъзели, конструктори, рисуваме. Сега е много любопитен и разпитва за абсолютно всичко - за цветовете, за буквичките. Знае си буквичката, буквичката на мама, татко, баби и дядовци. Много е музикален и заедно пеем „Зеленчуци, който не яде” и „Кокошка при хамбара” -  любими са му. Винаги готвим заедно, много ми помага. (смее се)

Липсва ли ти нещо? Какво би искала да промениш?
Липсва ми, да. Времето за близките хора никога не е достатъчно. Трудно е да се справяш, но успявам. Наистина бих искала да имам повече време, най-вече за сина ми.

Справяш ли се с домакинската работа, намираш ли време за всичко?
Аз обичам чистотата и вкъщи винаги е чисто и подредено. Е, разбира се Никола обожава да разхвърля навсякъде играчките си, но след това ги прибираме заедно или аз сама. Това не ми тежи по никакъв начин, обичам да се грижа за дома си, чувствам се добре така.  Готвя за малкия най-вече, за себе си не толкова. Моите родители много ми помагат в отглеждането на Никола. Винаги, когато имам ангажименти, разчитам на тях и те винаги са насреща. Малкият ги обожава.

Ванеса, тренировките са неделима част от ежедневието ти, освен тях спазваш ли и хранителен режим?
Да, така е. В тази професия се изискват много жертви и една от тях е да изглеждаме добре. По принцип много обичам да си хапвам, но за жалост ми се налага да спазвам хранителен и тренировъчен режим. Тренирам почти всеки ден, като разнообразявам фитнес, бокс или тичане. Нямам специална програма. Правя това, което ми се прави според настроението ми. Понякога тренирам пилатес в къщи, който е доста ефективен. Но колкото и да тренираме, ако не спазваме хранителен режим, нищо не можем да постигнем. В моето меню за закуска почти винаги присъстват яйца, по две яйца на закуска. Понякога без хляб, понякога с една филийка пълнозърнест. На обяд или следобед хапвам салата, риба или пилешко филе. Не пия газирано, не приемам тестени изделия, избягвам и сладкото, доколкото е възможно. В началото е тежко, но идва един момент, в който вече свикваш и не ти прави впечатление. Позволявам си сладичко понякога, а и друго нещо, ако много ми се хапва, веднъж седмично.

Боксът ли е твоят начин да разпуснеш?
Боксът определено много ми помага да разпусна, когато съм под напрежение. Мисля, че само ми дава, успокоява ме, мотивирам се и ми доставя много голямо удоволствие да се боксирам. Настоящият ми треньор се казва Петко Райков и съм му благодарна, че ме търпи. (смее се)

На какво залагаш визия или поведение, и възможна ли е златната среда?
Смятам, че всичко е комплексно – визия, поведение, хубави песни и клипове, отношението към хората и феновете. Това са важни неща, които не трябва да се пренебрегват.

Феновете нямат търпение за следващия ти проект, подготвяш ли нещо ново?
В момента имам една записана песен, която е много различна от всички досега. Също така имам и няколко нови дема , над които работя. Не искам да издавам, защото съм от този тип хора, които не обичат да говорят предварително, може би съм и суеверна донякъде. Просто с годините съм осъзнала, че колкото по-малко говориш за нещо, толкова по-добре ще ти се получи то.

АВТОР: СТЕФАНИ ТОНЕВА

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?