9 вълнуващи туристически дестинации за 2018

Интересен съвет: В Севиля се намират едни от най-иновативните тапас барове в Испания, но там можеш да се насладиш и на класическа кухня. Горещо препоръчваме ресторантът El Rinconcillo, смятан за най-стария в Испания (датира от 1670 г.).

Най-доброто време за посещение: Пролетта. В Севиля се празнуват два от най-големите испански фестивала (Семана Санта и Ферия де Абрил), чиито дати зависят от това кога се падне Великден през определената година. Тогава ще избегнеш и големите летни жеги. За по-хладни температури и по-ниски цени, отиди в Севиля през септември и октомври.

Емилия-Романя, Италия

Защо през 2018: Регионът е скритото кулинарно бижу на Северна Италия и дом на огромен парк на храните, наречен Eataly World. Входът за него е безплатен, а гурме изживяването в италиански стил е гарантирано.

Интересен съвет: В региона Емилия-Романия се намира градът, в който Моцарт, Вагнер и Росини са представяли творбите си. Тук можеш да откриеш и най-старият университет в западния свят, както и да се насладиш на най-добрите италиански традиции в кулинарен аспект.

Най-доброто време за посещение: В периодите март-май и септември-октомври.

Богота, Колумбия

Защо през 2018: Дестинацията вече набира скорост и е чудесна отправна точка за откриването на красотите на останалата част от Колумбия. Пътешествениците ще оценят новооткритите бутикови хотели, разположени между построените преди 300 години къщи, автентичните ресторанти, уличното изкуство и музеите.

Интересен съвет: Не пропускай музея Museo del Oro (в превод „Златният музей“), който е най-известният музей в Богота.

Най-доброто време за посещение: Столицата на Колумбия не страда от липса на фестивали и през месеците януари-февруари, годината започва с Feria Taurian, по време на който пристигат стотици матадори от Испания и Мексико. По това време падат и най-малко валежи.

Южна Корея

Защо през 2018: Сеул става все по-футуристичен, което се дължи на издигнатия над градските булеварди парк Seullo 7017 – амбициозен и грандомански проект, който спира дъха. Паркът, в който са засадени над 24 000 растения, бе отворен през май тази година и цели да улесни пешеходците в десетмилионния град. Както и туристите, разбира се.

Интересен съвет: Тези, които искат да се насладят на традиционните корейски привички, трябва да се разходят из селото Bukchon Hanok – 600-годишен квартал, в който се помещават чайни, музеи и културни центрове. Ако ти хареса, дори можеш да отседнеш там, в някоя от автентичните къщи за гости с ондол (дървен под с отопление).

Великите забележителности на Азив - в галерията долу:

Най-доброто време за посещение: Черешовите цветове са най-прекрасни през пролетта, а красивите плажове на Южна Корея предлагат забавления през лятото. Да не забравяме, че Сеул ще бъде домакин и на Зимните олимпийски игри 2018, които ще се проведат от 9 до 25 февруари в Пьончанг.

Малави, Африка

Защо през 2018: Спираща дъха сафари дестинация, която за съжаление остава недооценена. Малави прави всичко възможно за популяризирането на природата и гостоприемството си, като една от атракциите е музикалният фестивал Lake of Stars, който се провежда в град Чинтече, на брега на езерото Малави.

Интересен съвет: Заключена на сушата, държавата може и да не ти се струва като типичната плажна или сафари дестинация, но точно в това се крие нейното очарование. Малави е особено привлекателна за хората, които обичат да откриват нови и неподозирани дестинации.

Най-добро време за посещение: Септември и октомври.

Уганда, Африка

Защо през 2018: Оставаме на територията на Африка, за да ти разкрием Уганда. Тук можеш да се насладиш на единствено по рода си сафари, по време на което можеш да зърнеш горили. Идеално място и за почитателите на рафтинга в екзотични води.

Интересен съвет: Уганда е сбъдната мечта за любителите на природата и дивите животни. Освен горили, там можеш да видиш и шимпанзета, които обитават Националния парк Kibale Forest.

Най-добро време за посещение: Март-май.

Айсен, Чили

Защо през 2018: Невероятните пейзажи на Патагония са подходящи за пътешествениците, които искат да открият красотите на Южна Америка, без да се блъскат с хиляди други хора.

Интересен съвет: Чилийската част от северна Патагония наистина представя природата на държавата в целия й девствен блясък. Този регион продължава да бъде слабо населен и посещаван, а Айсен е далечна земя, покрита с величествени ледници, покрити със сняг планински върхове и назъбени фиорди. Стъпиш ли там, ще се почувстваш откъсната от света, но точно това е добрата новина! Дестинация за смелчаци. Посети я, преди другите да са се усетили!

Най-добро време за посещение: Май-септември.

Компорта, Португалия

Защо през 2018: Крайморското градче се намира на около час път южно от Лисабон. Наричат Компорта „новата Ибиза“, но не заради денонощните партита, а точно обратното – дестинацията предлага спокоен отдих, далеч от тълпите на нощния живот.

Европейски градове, които не си се сещала да посетиш (снимки долу):

Интересен съвет: Плажовете на Компорта впечатляват с жълтия си, мек пясък, обградени от впечатляващи дюни, които допринасят за уюта и тишината. Тук можеш да отседнеш в различни частни вили, чийто ненатрапчив, но елегантен интериор много напомня за пейзажа на самата Компорта.

Най-добро време за посещение: Април, май, юни, септември, октомври.

Мексико сити и полуостров Юкатан

Защо през 2018: Следващата година, Мексико сити ще се окичи с титлата Световна столица на дизайна и може да се похвали с единствени по рода си преживявания. Сред тях са наблюдаване на миграцията на пеперудите монарх от хеликоптер (този вид пеперуди пристига чак от САЩ, за да зимува в Мексико), както и туристически посещения до руините на маите.

Интересен съвет: Полуостров Юкатан се превръща в една от топ дестинациите за 2018 г. заради комбинацията от нови хотели, исторически забележителност, невероятна флора и фауна. Намира се на кратък полет разстояние от Мексико сити и е само на 25 минути път с кола до историческия град Мерида, наричан още „Белия град“, защото почти всички къщи там са бели.

Най-добро време за посещение: Май-юли.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?