8 грешки, причиняващи бръчки около очите

4. Забравяш за хидратацията.

И така, вече знаеш какви продукти не трябва да използваш, но защо точно е толкова важно веднага да се сдобиеш с околоочен крем? Освен че е тънка, кожата около очите практически е лишена от мастни жлези, което я прави податлива на бързо стареене. Овлажняващните и тонизиращи средства са задължителни за 20-25-годишните, подхранващите – за 25-40-годишните, а над 40-годишна възраст вече се вади „тежката артилерия“ - кремовете с противостареещ и лифтинг ефект. Околоочният крем се нанася всяка сутрин, преди грим и вечер – след почистване на лицето.

5. Нанасяш крема с грешни движения.

Запомни, че кремът трябва да се нанася нежно, без дърпащи и на натискащи движения. Пръстите, които оказват най-малък натиск върху кожата са безименния и кутрето. Прави си мини масаж с някой от двата пръста всяка вечер – започвай от вътрешния ъгъл на окото към външния на горния клепач, после от външния към вътрешния ъгъл на долния. Тези прости кръгообразни движения ще подобрят кръвообращението, правейки кожата около очите по-еластична.

6. С отслабено зрение си, но не носиш диоптрични очила.

Ако усещаш, че зрението ти не е толкова остро, колкото преди няколко години, бързо бягай към очния лекар. Зрението ти трябва веднага да се коригира и една от причините, макар и по-маловажната е, че когато се опитваш да видиш нещо, но не можеш, ти неволно свиваш очите. И то по стотици пъти на ден. Еластичността на кожата отива по дяволите.

Звездите не се срамуват да носят очила. Ето как (снимки) >>>

7. Не носиш слънчеви очила.

Забрави си очилата вкъщи и цял ден ти се налагаше да присвиваш очи заради ослепителните лъчи на слънцето? Поздравления, току-що си докара нова доза бръчки. Старай се да не забравяш очила си и купувай такива с UV стъкла.

8. Спиш с грим.

Чудехме се дали да включваме в списъка най-очевидната причина, водеща до появата на бръчки около очите. Но да, щя я споменем за стотен път. Сенките за очи, размазаната спирала и фон дьо тен буквално „тежат“ върху клепачите и не ги оставят да дишат. На сутринта се събуждаш подута и насинена, като панда в очите. И накрая ще споменем една малко познаата причина за подпухване – нанасяне на околоочен крем точно преди лягане. Хубаво е да сложиш крема около 40 минути, преди да помиришеш възглавницата, за да има време консистенцията му хубаво да попие в кожата.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?