7-те гадни фази на раздялата с гаджето

Фаза 1: Отричане

Да признаеш горчивата истина, че връзката ви вече не работи или че партньорът ти не иска повече да бъде с твоето великолепно „аз“, е трудно. Но запомни, че може образно казано да си най-сочната праскова на света, но все ще се намери някой, който не обича праскови.

Вместо да проверяваш телефона си на всеки пет минути за съобщения с предложения за сдобряване (малко вероятно да се случи) или дори по-лошо – да попаднеш в леглото на по-бившето си гадже за утеха, обърни се към приятелите и семейството си за подкрепа.

Фаза 2: Гняв

Долу бухалката, момиче! Не участваш във видео на Бионсе, че да чупиш всичко по пътя си. Това е истинският живот. Да, имаш право да си ядосана за развоя на събитията – особено ако ти си човекът, с когото са скъсали.

Но да тръгнеш с рогата напред е ужасна идея. Огненият ти гняв в този момент може да доведе до непоправими последствия, за които със сигурност ще съжаляваш после.

Фаза 3: Тъга

Ето я и най-гадната фаза от всичките седем. Когато не си в леглото, обляна в сълзи, вероятно си в интернет, където гледаш ваши стари снимки от ваканцията в Гърция. Не помага и фактът, че не си се къпала от четири дни и караш само на чипс.

Повярвай ни – това е най-неприятната, но всъщност най-полезна фаза на скъсването. Позволи си да те завладее раздиращата мъка, защото от тук пътят е само напред и нагоре.

Фаза 4: Ревност

Всеки преминал през раздяла е усещал на плещите си този период на убиваща всичко в неговото разбито сърце ревност. Става въпрос за дългите часове, които прекарваш в социалните мрежи в преглеждане на снимките, статусите и като цяло, активностите на бившия. Щателното преглеждане на списъка му с приятели и жените, харесали снимките му след раздялата ви, са две от нещата, които вероятно правиш.

Ревността ти отключва и друга реакция – започваш самата ти да публикуваш снимки, които много добре знаеш, че ще вдигнат статуса ти сред противоположния пол. И двете реакции са нормални, макар и нежелателни. Но както казахме, трябва да минеш през всички фази, за да се излекуваш от раздялата.

Фаза 5: Апатия

Буквално – чувстваш едно голямо НИЩО. Все едно си затворена в тялото си и не усещаш нищичко, нито положително, нито отрицателно. Вече не се ядосваш или ревнуваш, нищо около теб не те интересува. 

Фаза 6: Приемане

Внезапно, след няколко дни, седмици или месеци (в зависимост колко тежко преживяваш любовните си неволи), чуваш едно „щрак“... И го разбираш. Имаме предвид, наистина разбираш. Какво ли? Че раздялата е факт, ти нищо не можеш да промениш нищо и най-накрая си готова да продължиш с живота си. Може и да не си спомняш за връзката с усмивка на лицето, но поне всички мрачни и гневни мисли са те напуснали. 

Фаза 7: Надежда

Ето че стигнахме и до последната, най-хубава фаза! Честито, справи се отлично! След сълзите, налудничавите мисли и още куп объркани емоции, Светлото бъдеще изглежда все по-обозримо.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?