5 неща, които се случват с теб по време на полет

     1. Емоционална си

Да плачеш, когато гледаш филм, е нормално. Но по време на дълъг полет може да се разстроиш, само защото на борда няма нови епизоди на сериала, който гледаш. Голяма част от хората стават тревожни и разсеяни, а често започват да мислят за бъдещето си – фактът, че се намираш на голяма надморска височина, допринася за това. А този, че по време на полета си изолирана от социалните мрежи и мобилните си устройства, те кара да се чувстваш откъсната от всичко и всички, които обичаш. Да не говорим, че неудобните седалки са бонус на всичко по-горе изброено.

     2. Има вероятност да се напиеш бързо

Малките бутилки вино могат да действат по-бързо, когато си под влияние на някакви емоции, а и с по-ниските нива на кислород (отколкото на земята), за нула време ще се пренесеш в друго измерение. Ако усетиш нужда от няколко глътки въздух между „разговорите“ –  по-добре изпий чаша вода.

     3. Работата на стомаха ти може да бъде нарушена

На голяма височина, в неудобна поза по-дълго време, човек може да усети всички аспекти на стомашния дискомфорт от наскоро консумираната храна. Освен това колкото по-високо лети самолетът, толкова по-ниско е налягането на въздуха в кабината и „благодарение на този факт“ тялото може да изпита нужда да се освободи от излишните газове.

     4. След полета може и да се разболееш

В затвореното пространство въздухът циркулира по-трудно и микробите се пренасят по-лесно. Имунитетът ти отслабва рязко, когато си уморена, не си спала и не си се хранила достатъчно добре по време на ваканцията.

     5. Кожата ти може да изсъхне

Въздухът в самолета е сух, така че също може да се отрази и на кожата на лицето ти. Затова се старай да я овлажняваш, ако е необходимо, и не забравяй да пиеш много вода. Освен това, когато е възможно, ставай от време на време и се разхождай из самолета, за да поддържаш добро нивото на кръвообращението си.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?