20 признака, че наистина обичаш себе си

1…престанеш да търсиш недостатъци в своето отражение. Преди си губеше времето и си късаше нервите в състезанието „Намери 100 разлики между себе си и Джиджи Хадид”, а сега ти стига да си помислиш „Изглеждам страхотно!” – да се усмихнеш и да тръгнеш напред.

2…се стараеш да се наспиваш и да закусиш пълноценно, понеже това е залог за добро настроение и хубав цвят на лицето! Джиджи Хадид, между другото, едва ли може да се похвали със същото при нейния натоварен график.

3…организираш работата си в удобно за теб темпо. Искаш да напишеш роман, да направиш милион, да спасиш панди от изчезване – и всичко това до обяд. Сега не се суетиш, а разумно разпределяш времето си, което не само намалява нивото на стреса, но и води до професионално развитие.

4…се научиш най-накрая да казваш „не”. Колега за пореден път иска да ти прехвърли създаването на отчета? Майка ти настоява да се срещнеш със сина на комшийката, защото е ерген? Съседката те влачи в петък вечер в бар, защото не може да купонясва без зрители? Отказваш лесно, без чувство на вина.

5…избираш да си купуваш удобни неща. Разбира се, високите токчета си остават за специални случаи, но да се измъчваш цял работен ден, само за да предизвикаш възхищението на мъжете и завистта на жените, няма как да стане.

6…признаеш на твоя човек, че облизването на ушите е мокро, гъделичка и съвсем не те възбужда, затова пък масажът на краката и целувките около ключицата действат безотказно. Вслушваш се в своите желания и знаеш, че да ги споделяш с партньора е важно и необходимо.

7…започнеш да уважаваш личните нужди, а на първо място своите. Да хукнеш за седмица на морето, да изядеш сама парче торта или да се запишеш на курсове за флорист? Лесно е! Правиш това, което искаш и за нищо не съжаляваш.

8…се почувстваш удобно на своята възраст. Изморените от живота бивши съученици и младите майки, бутащи колички с нелепо къси поли, ти се струват еднакво смешни и абсурдни. Ти се наслаждаваш на сегашния момент и с надежда гледаш в бъдещето.

9…зимата сменяш тънките чорапи с вълнени, а разкошното дантелено бельо с памучни боксерки с божи кравички. И на любимия, с когото сте заедно в студеното време, ще му хареса еднакво щампираното ти бельо, колкото и дантеленото, особено когато зад прозореца се вие люта зима.

10…престанеш да се притесняваш, че не си прочела „Одисея” на Джойс, обичаш гаражните разпродажби и слушаш Джъстин Бийбър. Дори направената на 16 години малка татуировка не е повод за срам, а само мил спомен за младостта.

11…намаляваш общуването с хора, които са ти неприятни. Да прекараш събота вечер пред телевизора или да излезеш със скучна компания? Изборът е очевиден. Обличаме пижама, поръчваме пица и се наслаждаваме на вечерта!

12…разбереш, че не си струва да даваш втори шанс на този, който веднъж те е предал или излъгал. Въпреки че не си злопаметна и помниш само доброто, душевният мир е по-скъп.

13…даваш на любимия право на лично пространство. Не отиваш с него на риболов: да ревнуваш от шараните и съученика му Пешо е тъпо, а да ходиш с голи крака по камъните до реката е и противно.

14…си признаеш, че може и да не се харесаш на някого, не правиш от това драма и не се опитваш по всякакъв начин да поправиш нещата. И приятелите ни имат различни гледни точки, а какво остава за страничните хора.

15…се научиш да отстояваш мнението си, дори да не е споделено от всички. Когато приятелката ти се присмива на закръгленото коремче на гаджето ти, ти небрежно вмяташ, че по-пълничките мъже са по-работливи и щедри. И да, в пламенните му чувства се убеждаваш по три пъти на нощ. Приятелките ти могат да имат други вкусове, но са длъжни да уважават правото ти на избор.

16…не се боиш да взимаш грешни решения. Знаеш, че всеки изход ще бъде ценен урок и ще те направи по-добра и мъдра, а съпътстващите проблеми не те плашат.

17…започнеш да се грижиш за тялото си и отговорно избираш храната си. Това съвсем не означава, че единствените неща в хладилника ти трябва да са омразният спанак и пилешките гърди, а цялото си свободно време ще прекарваш, правейки лицеви опори. Дори и в един здравословен хранителен режим ще се намери място за торта (виж точка 7), а спортът наистина може да доставя удоволствие (проверено е).

18…позволяваш си понякога да те мързи, да се сърдиш, да си тъжна, да си разсеяна. Приятелят ти го разбира и приема. След пасажа в точка 6 (за ушите и ключицата) ще приеме всичко, което се налага.

19…отблъскваш мрачните мисли и гледаш позитивно на живота ! Ако се разделиш с мъж по негово желание, ще знаеш, че болката минава по-бързо, ако не се опитваш да запазваш отношенията ви на всяка цена.

20…оставаш уверена без значение какво се случва. В крайна сметка на света има много хора, равнодушни към бельо с щампи и избелели татуировки, а ти си една и трябва да се цениш.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?