10 тайни за "перфектния" живот на травъл инфлуенсърите

Как го правят?! 

1. Част от тях нямат истински дом

„Нямам апартамент от две години“, казва 30-годишната Алиса Рамос от @mylifesatravelmovie и @alyssaramostravels, отделен Инстаграм профил, в който разказва как прави снимките, които публикува на основната си страница.

„Ако имам нужда от глътка въздух, ще взема хотел или Airbnb на място, на което се чувствам комфортно за около две седмици, след което започвам да пътувам отново“, казва тя.

30-годишната Кирстен „Кики“ Рич от @theblondeabroad и нейният едноименен уебсайт също са донякъде номадски. „Считам Южна Калифорния за свой дом през половината година, а Кейптаун, Южна Африка през другата половина“, казва тя и добавя, че пътува около девет месеца годишно.

on

2. Те обработват снимките си. Много.

Докато Мелиса Хие, на 34 години, от @girleatworld, която разчита на правилното местоположение и естествена светлина за своите снимки („колкото по-малко е обработването, толкова по-добре“), повечето снимки от пътувания минават през доста голяма обработка, преди да се появят в нюзфийда ти. Рамос прекарва по 30 минути за обработване на снимката си, използвайки Adobe Lightroom, софтуер, който осигурява по-професионални резултати. Добавя, че понякога използва Snapseed, приложение за обработване, за да намали времето до 10 минути.

Рич, който снима с камера и обективи на Fujifilm X Series, също използва Adobe Lightroom. Тя спестява време чрез използване на предварително зададени настройки или запазени такива за редактиране, които могат да се прилагат толкова лесно, колкото и стандартен Инстаграм филтър.

on

3. Те имат шестцифрени доходи

Безплатния хотелски престой не е единственото, което получават травъл инфлуенсърите. Много от тях печелят сериозни суми от публикуване на спонсорирано съдържание в своите Инстаграм профили, блогове и страници в YouTube като посланици на марки, чрез партньорски отношения и препоръчване на продукти.

on

4. Пътуванията им не са ваканции

Според 32-годишната Кристин Трън от @tourdelust, пътуващите инфлуенсъри могат да прекарват по няколко часа на ден, прехвърляйки се между различни ангажименти и договаряйки сделки, които за Трън могат да достигнат от 2500 долара до 15 000 долара - или повече.

„Едно нещо, което не споделям, дори и в сторитата си, е процесът на планиране и проучване на локации“, казва Трън.

"Ние работим непрекъснато по време на пътуванията си", казва 25-годишната Алиса Босио от @effortlyss. Тя пътешества с приятеля си, който снима и обработва всяка снимка за профила й.

Дори и извън работата, инфлуенсърите рядко имат възможност да се отдръпнат от социалните мрежи. „След повече от десетилетие работа за себе си, съм убедена, че балансът между работата и личния живот не съществува“, според Естер от @estherjulee.

on

5. Събуждат се по изгрев, за да правят снимки

Кара Хармс, от @thewhimsysoul и блогът Whimsy Soul, често трябва да е на локация в 5.30 ч. Споделя, че тази част от работата й не е особено забавна. "Сутрешната светлина винаги е идеално мека и има точното количество топлина", казва тя. „Почти невъзможно е да се направи лоша снимка по изгрев.“ Нещо повече, посещението на забележителностите преди наплива от туристи, помага да се избегнат фотобомбите.

Залезът е още едно отлично време за перфектна фотография: „Светлината е мека и златиста и е много по-лесно по време на пост-обработката“ според Александра Тейлър от @alliemtaylor.

on

6. Рядко плащат за дрехите, които обличат за снимки

На голяма част от инфлуенсърите модните марки изпращат безплатни дрехи. "Пазарувам и понякога връщам дрехите, ако знам, че няма да ги нося отново.“ казва Босио, която планира тоалетите си според местата, които посещава. За Гърция тя ще да избере синьо-бяла рокля, докато бански с цветовете на дъгата ще пасне перфектно за цветните плажни ивици на Португалия. О, също така сменя аутфитите си няколко пъти на ден, за да изглежда всеки пост различно.

on

7. Те изграждат и съхраняват фото реквизити

"Винаги опаковам малка сладка чанта и шапка, която да използвам като реквизит", казва Трън, която пътува задължително с допълнителни слънчеви очила, които представя на снимките си. Но когато има нужда от нещо допълнително, тя импровизира като взема назаем сладки кърпи, саксии за цветя, светлини, свещи, храна, коктейли и дори вестници от хотела.

on

8. Понякога има и издънки, но те просто не ги публикуват 

„Има много безсънни нощи, тичане по летищата, загуба на вещи, теглене на 60-килограмови куфари нагоре по стръмни стълби и самотни нощи в хотелските стаи“, казва Никол Айзъкс от @nicoleisaacs, която признава, че пътуванията й не винаги са толкова бляскави, колкото изглеждат.

on

9. Когато прегреят, те плащат за собствените си ваканции

"Този хотел всъщност не ми плати да отида", казва Тейлър за решението си да посети Гореме, супер инстаграмъбъл хотел в Кападокия, Турция. „Платих престоя си, тъй като понякога обичам да се наслаждавам на времето си, не се налага да се стресирам и да правя спонсорирани публикации, докато съм там.“

on

10. Липсват им семействата и приятелите

"Когато се обаждам на семейството и приятелите си вкъщи, понякога ме натъжава, че пропускам някои от важните им житейски събития", казва Джули, която прекарва година на всяко място, което посещава.

on

Босио се съгласява, че постоянното движение я кара да копнее за собственото си легло. „Пътувам толкова много, че на моменти преумората е голяма“, казва тя, но бърза да добави „Работата ми е невероятна“.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?