„Холограмен ефект“ в косите - новата гореща мода

Мислите си, че сте виждали всичко сред модните тенденции в цветните коси тип „дъга“?

Не бързайте със заключенията, защото идва нова вълна шарени нюанси в прическите - „холограмният ефект“.

Какво точно представлява „холограмен ефект“ в косите? Характеризира се с многомерни металически и пастелни оттенъци, които променят цвета си и преливат един в друг, когато слънчевите лъчи играят с кичурите ви. Този поразителен ефект се постига благодарение на специална техника, наречена оцветяване с ръчно притискане. Тя имитира ситопечат, който остава директно върху вашата коса.

Четете още:

Фризьорът рисува с боя различни форми върху плексиглас, след което притиска кичура към него. Този процес се повтаря няколко пъти с пастелно синьо, розово и лилаво върху различни части на косата, а понякога се повтарят и едни и същи, за да се получи по-наситен цвят. Тази техника е доста по-бърза от останалите, познати като балеаж и омбре, и позволява по-голям контрол върху жизнеността на крайния ефект.За момента само отбрани коафьори използват този иновативен подход, но сме сигурни, че съвсем скоро ще бъде овладян и от родните стилисти. За да се получи „холограмният ефект“ обаче, е нужно да имате доста светла основа, например руса или сива. Имайте това предвид, преди да се запътите към близкия фризьорски салон.

Представяме ви няколко снимки от Инстаграм на дами, които са достатъчно смели и уверени и носят косите си с „холограмен ефект“ с радост и достойнство.

А вие, дами, бихте ли експериментирали с подобна прическа?

A post shared by Alana Rocket (@hairbyalanarocket) on

A post shared by Tracey (@hologlitterfun) on

A post shared by All Things Trendy (@trndy.feed) on

A post shared by INNER MERMAID BEAUTY (@innermermaid_beauty) on

A post shared by Emily McKenzie (@emilyymckenzie) on

A post shared by Winnipeg Canada (@hairbymisskellyo) on

A post shared by Honest Reviews (@honest_reviews2017) on

A post shared by Guide To Gorgeous Hair (@guidetogorgeoushair) on

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?