Топ гримьорът Ади Методиева: Класиката не е за всеки

Победителката от конкурса Арена на красотата е категорична, че смелият подход предхожда отличния резултат във всяка една сфера.

Да постигнеш по-добър вариант на собственото ти аз е трудно, но не и невъзможно. “Да се самопредизвикаш – това е единственият начин да надминеш себе си.”, споделя Ади Методиева, която грабва първото място на най-уважаваното международно изложение в сферата на професионалната козметика – Arena of Beauty Professional.

Какво търсят момичетата?
Стробинг или по-познато като „ефектът на сияйната кожа”. Безспорно този по-нов тренд в грима се превръща в желание номер едно сред клиентите. За разлика от контурирането, ефектът на сияйната кожа има за цел да подчертае изпъкналите зони на лицето. Хайлайтерите се нанасят над устните, скулите и челото – това са местата, които се осветяват от слънцето и акцентът пада именно върху тях. Техниката придава пленителен вид, както на светлата, така и на по-тъмната кожа, избягват се ружовете с блестящи частици и брокати. Използват се продукти с деликатен блясък, които съвсем нежно да играят с естествената светлина, отразявайки я.
“Методът е препоръчителен за здрава и гладка кожа, тъй като в основата стои подчертаването на определени зони. При релефната кожа е трудно да се скрият несъвършенствата.”, споделя Ади Методиева, която счита търсенето на подходящи зони за нанасяне за най-трудната стъпка от процеса.

Цветовете на топлите месеци
“Свързвам лятото с ярките и топли цветове – жълто, оранжево... Това е времето, когато жените експериментират, залагат на нещо далечно, дори непознато, а след това са поразени от възхитителния ефект.”, разказва Ади, която допълва, че преливането на подобни цветове, носи истинско удовлетворение. Всичко опира до строга индивидуалност, всеки изразява себе си, чрез вкуса и предпочитанията на които залага. Според топ гримьорката добрите резултати се дължат на достъпната информация, бързата обратна връзка, която създават социалните мрежи и професионалната козметика, чиято поръчка е съвсем опростена. Да избягаш за малко от ежедневния грим и клишираните методи може да се превърне в чудесно забавление, което да ти донесе истинска наслада. Няма определен брой цветове за перфектния грим, това е въпрос на усещане и вдъхновение. Ади Методиева обожава брокатите, но сама знае, колко трудно се постига желаният ефект. Самата тя никога не е препоръчвала употребата им в ежедневния грим, присъствието им може да е по-скоро лек пигмент, който да придава нежност, но трудно се постига в домашни условия.

Ружът и голямото завръщане? По-скоро не. Ружът винаги е бил на мода и Ади твърдо застава зад това твърдение. “По-възрастните дами обичат розовия руж. Важно е да се спомене, че той озарява кожата им и ги кара да се чувстват по-млади.”, в допълнение споделя, че освен цветовата гама на ружа, при възрастните дами се използва по различен набор от продукти, като пудра в съвсем малки количества, течен фон дьо тен със силиконова основа, сенки в светли цветове и в нито един случай – перлени отенъци.

ПЕТ СЪВЕТА ОТ АДИ МЕТОДИЕВА

1. Червено червило – класиката не е за всеки
Ако притежавате плътни и сочни устни, не чакайте – хванете червеното червило, подчертайте ги и разпръснете чара си. Ако устните ви са тънки не залагайте на това. Винаги може да използвате молив, с който да ги подчертаете и уголемите, но това не винаги е достатъчно. Вместо това поставете акцента на друго място – по-тъмни сенки или подчертани скули.

2. Тайната на красивите мигли
Тук има един единствен отговор – хубавата спирала. Чрез нея може да създадем илюзията, че притежаваме гъсти и пищни мигли, които допринасят за магнетичния поглед. Те са част от цялостното излъчване на лицето ви, за това е необходимо да се грижите за тях и внимателно да подбирате продуктите, които използвате.

3. Грим "без грим"
При този грим противно на повечето очаквания се използват много продукти, но в малки количества. Моят съвет е да нанасяте всичко изключително леко – фон дьо тен, пудра, руж, хайлайтер, сенки, а накрая да завършите със спирала в кафявата гама. Идеята е да се придържаме към максимално естествения вид.

4. Контуриране на лице
Процесът изисква време, а добрият краен резултат рядко се поучава от първия опит. Видеата разпространени в социалните мрежи не могат да дадат точна информация за нанасянето на продуктите. Всяко лице има различна форма, а контурирането има за цел да прикрие несъвършенствата. За тази цел всяка дама трябва добре да разгледа чертите си. Да нанесе тъмни цветове върху зоните, които иска да прикрие и по-светли на местата, върху които ще акцентира.

5. Фон дьо тенът е задължителен
Много голям процент от хората, които не се занимават с козметика, смятат, че фон дьо тенът състарява кожата, изсушава я и често води до странични реакции, свързани с появата на петна. Истината е, че фон дьо тенът предпазва кожата от безброй замърсители и в същото време създава комфорт. Той трябва да се използва разумно, в допустими количества, а когато не е необходим, внимателно да се отстранява от кожата. След всяко почистване хидратирайте кожата си.

АВТОР: СТЕФАНИ ТОНЕВА

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?