Твоите емоции. Лятна Cosmo диета

Подправка № 1
Подсили емоционалната си имунна система.
Премахни емоционалните токсини във всеки аспект от живота си, като бъдеш ясна пред себе си за всичко, което е приемливо и неприемливо. Научно доказано е, че това ще ти помогне да се справиш по-добре със стреса.
Вземи празен лист и нарисувай табличка. Раздели я на няколко колонки: работа, връзки, дом, приятели, здраве и семейство и във всяка колонка напиши по две свои решения. Ето ти и примерче: отсега нататък никога повече няма да позволиш на шефа си да ти подмята, че си глупава, когато направиш грешка. Следващия път, когато това се случи, информирай го за това, което прави (имай предвид, че може да е несъзнателно) и бъди ясна, че за теб това е неприемливо! Създаването на твои собствени граници ще те предпази от токсичните хора и ситуации.


Подправка № 2
Изясни си какво не трябва да толерираш в живота си.
Да помислим и за нещата, които ни дразнят... Безпорядъкът, или пък онази досадна приятелка, която не спира да се оплаква и никога не те изслушва, всичко това може да доведе до невероятна преумора. Време е да бъдеш твърда. Направи си списък със 70 (да, много са, но ако си честна, можеш да измислиш дори повече) неща в живота си, с които се примиряваш – течащата мивка, неприятния дъх на гаджето ти... Създай си по един час на ден почивка от тях и ги атакувай. След седмица ще усетиш как енергията ти е двойно повече.

Подправка № 3
Достави си здравословно настроение.
Саморазрушителните настроения като вината и притесненията създават емоционална отпуснатост. Откажи ги и ги замести с тези три вкусни всекидневни навика. Започни с упражнения. Дори 10-минутно по-оживено ходене може да покачи тонуса ти за цели два часа. Вечеряй с хора, които харесваш. Изследванията ясно показват, че храненето в приятна компания увеличава коефициента ти на щастие с почти 20%. Освен това е доказано, че музиката е едно от най-ефективните средства за подобряване на настроението. Увеличи уредбата си до дупка и не пропускай да заредиш диск с музика, която обичаш.


Подправка № 4
Обуздай желанието си да бъдеш винаги миличка.
Това, че се харесваш на останалите, ти дава ужасно много енергия. Да, но в даването на обещания от любезност много лесно може да попрекалиш и в един момент да започнеш да хвърчиш от среща на среща в желанието си да угодиш на всички – приятелите, семейството, гаджето...
От много време ни се налага идеята, че любезните мили момичета получават повече любов, така че когато имаш нужда от нещо, ти се обръщаш към тези качества. Няма нищо грешно в милите жестове като изпращане на картичка например. Но запитай се точно от какво се нуждаеш – комплимент, уважение, телефонно обаждане? Когато е възможно, поискай точно това, от което се нуждаеш – в картичката напиши: „Обади ми се!“ Директният подход спестява енергията и на двете страни.

Подправка № 5
Запълвай личните си запаси по малко и начесто.
Толкова хора похабяват цели години от живота си без нужната им емоционална енергия, защото нямат в наличност достатъчно любов, време или пари. Запитай се какво можеш да направиш, за да запълниш всеки един от личните си резерви догоре – може да спестиш малко от времето си, като отложиш вечерно излизане и останеш вкъщи да почетеш книжка. Помисли си да наемеш домашна помощница, която да се погрижи за досадните ти задължения вкъщи, помоли мама да ти помогне или възложи 3 задачки на гаджето си, за да ти покаже колко те обича. Създавайки си собствени резерви, ти хабиш по-малко от енергията си и можеш да постигнеш всичко, което искаш в живота си.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?