Седемте тайни Инстаграм чудеса на земята

1. Горещите въздушни балони в Кападокия, Турция

Всяка сутрин в Кападокия стотици цветни балони с горещ въздух отлитат към небето. Ако се събудиш по-рано и насочиш фотоапарата си нагоре, няма шанс да не се получи перфектния кадър.

on

2. Метростанциите в Стокхолм, Швеция

Метростанция Stadion в Стокхолм е безспорно най-нестандартната в света и е отлична възможност да украсиш своя Инстаграм профил. Дъгата, която украсява стените е от провелите се в страната олимпийски игри през 1912 г.

on

3. Планината Виникунка в цветовете на дъгата, Перу

Виждала ли си нещо по-величествено от тази цветна планина? Виникунка, или както е известна сред местните „седемцветната планина“ се намира югоизточно от Куско, в южната част на Перу. Формирала се е от цветни седименти – натрупани минерали в скалите, които дълги години били покрити с лед.

on

4. Солената долина Уюни, Боливия

Това огромно бяло пространство е перфектен фон за снимка в Инстаграм. Понякога солта е покрита с много чиста вода, което я прави най-голямото естествено огледало в света.

on

5. Подковата (Horseshoe Bend) на Гранд Каньон, САЩ

Чувстваш ли, че късметът напоследък ти изневерява? Може би посещение на природната забележителност – каньона с формата на подкова, е това, от което се нуждаеш! Скритото съкровище е разположено в района на Гранд Каньон, Аризона.

on

Виж кои са най-цветните дестинации, перфектни за снимка в Инстаграм (снимки долу):

6. Геотермални басейни в Роторуа, Нова Зеландия. 

Роторуа в Нова Зеландия е мястото с най-силна геотермална активност в света. Никъде другаде не се срещат толкова много горещи извори, гейзери, бълбукащи кални езера и земни пукнатини, от които се издига пара. Водата, бликаща от земните недра мирише силно на сяра, затова наричат Роторуа "Земята на сярата".

on

7. Мостът Ракотцбрюке, Германия

Сгушен сред зеленината в германския парк Кромлоу, Дяволският мост, както още е известен, сякаш е изваден от приказка. Още през 1860 г. мостът е построен като оптична илюзия - със своето отражение във водата той създава пълен кръг. Съществува поверие, че ако преминеш с лодка под моста при пълнолуние, у теб ще се зародят тайнствени мистични сили.

on

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?