Саудитска принцеса на съд за гавра с мъж

Във френската столица продължава скандалната история със саудитската принцеса, която накара наетия от нея художник да й целува краката. 43-годишната Хаса бин Салман, която е сестра на 33-годишния наследник принц Мухамед, влезе в съда за пореден път, заедно с охранителите си, заради унижението, малтретирането и задържане против волята му на художника декоратор Ашраф Ейд.

Още през 2016 г. Ейд е поканен в резиденцията на Хаса в Париж на „Авеню Фош“, за да украси дома й. В процеса на срещата, както е прието в неговата професионална среда, художникът прави няколко снимки на помещенията с телефона си. В някакъв момент на принцесата й се струва, че е попаднала в кадър в отражението в огледалото. Хаса също така решава, че Ейд умишлено е направил тези снимки, за да ги продаде след това изгодно.

Отначало принцесата заповядва на охраната да убие Ашраф като куче, само че след това се „смилява“ над него и му измисля друго наказание. По заповед на Хаса Ейд е пребит, вързан и цели 4 часа целува краката на принцесата. След всички тези унижения той е пуснат да си ходи и мъжът отива в полицията.

on

Братът на Хаса - Мухамед бин Салман

Веднага след инцидента Хаса напуска Франция. През 2017 г. е издадена международна заповед за задържане на принцесата, но мярката е заменена с домашен арест.

В началото на юли 2019 г. в Париж се провежда поредното заседание по делото, на което присъства един от охранителите на Хаса – Рани Саиди. Той свидетелства, че само се е застъпил за принцесата, без да проявява каквато и да е жестокост към твореца. Според думите му, той е влезнал в стаята, когато Хаса и художникът се биели за телефона му.

Най-известните блогърки мюсюлманки в Instagram: виж кои са в галерията долу

Самата принцеса не присъства на заседанието на съда. Вместо това тя продължава да дава показанията си по Skype, само че теорията й до този момент не е намерила подкрепа от обществото.

Западните медии твърдят, че окончателната присъда ще бъде съобщена на 12 септември. Според някои източници, представителите не художника архитект пледират за 6 месеца условно за принцесата и 8 за бодигарда й, а също и за глоба в размер на 5000 евро и от двамата.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?