Подготви кожата на лицето си за лятото

Обърни внимание на състава на козметиката

Съставки като глицерин и урея, взимат влагата от въздуха и я задържат в кожата - чудесно решение за зимата. През лятото нямаш голяма нужда от това (освен ако кожата не ти е дехидратирана, разбира се), така че е препоръчително да заложиш на друг тип козметика.

Ексфолиране на кожата

Не забравяй за ексфолиращите средства: ексфолианти, пилинг гелове,,. Те подобряват микроциркулацията на кожата, което от своя страна допринася за бързото проникване на хранителните вещества в слоевете на епидермиса. В резултат на това кожата ти ще стане еластична и здрава.

Овлажняване на кожата

Има много различни начини, по които можеш да овлажняваш кожата си. Козметиците са в състояние да "изтрият" следите от възрастта и да премахнат различни външни недостатъци. В техния арсенал има огромно разнообразие от продукти на основата на хиалуронова киселина (една молекула хиалуронова киселина привлича и свързва 500 водни молекули).

Също така е важно да имаш подходящата селекция от продукти за домашна грижа за кожата. И обърни внимание на храненето: яж повече плодове, зеленчуци, билки, пий най-малко 1,5 литра вода на ден.

Почиствай редовно

Особено препоръчително е за тези, които имат мазна кожа и по-големи пори. С повишената функция на мастните жлези, това е правило от основно значение. Трябва да се обърне внимание на вътрешното прочистване на тялото: никакви козметични процедури не могат да подобрят кожата, ако в тялото има много токсини, така че трябва да ограничиш до минимум нискокачествени, пакетирани, преработени продукти, полуфабрикати, алкохол и цигари.

Предотврати появата на пигментни петна

С възрастта и особено след злоупотреби със слънцето, при някои хора се появяват пигментни петна. Всъщност това е хиперпигментация на кожата, причинена от неравномерното разпределение на меланиновия пигмент в нея. В резултат на това епидермисът може да стане по-тъмен на цвят (в този случай не разглеждаме хиперпигментацията като симптом на различни заболявания и хормонални състояния). Съвременните козметични процедури не само изсветляват съществуващите петна, но и предотвратяват появата на нови. Например, възможно е да се проведе курс с продукти, съдържащи хиалуронова киселина, различни минерали, пептиди и антиоксиданти преди летния сезон.

Химическият пилинг точно преди летния сезон трябва да се прави с повишено внимание. Не забравяй, че неговото "звездно време" е есенно-зимният период. Ако все още не си имала време да извършиш процедурата, то след нея не забравяй да използваш максимална слънцезащита (минимум SPF 50).

Не посещавай солариум

Запомни: солариумът е много вреден. Както не е препоръчително да прекараш целия ден на слънце. Започни с кратки периоди от време, за да не пострада кожата ти. И винаги преди да излезеш на улицата не забравяй да си сложиш слънцезащитния крем за лице с SPF 30 или по-висок фактор.

Най-важните съвети (без значение от сезона)

Слушай себе си и се опитвай да не претоварваш организма си. Спи толкова, колкото ти е необходимо, прекарвай поне един час всеки ден на открито. Отърви се от лошите навици или поне ги сведи до минимум. И не забравяй да се усмихваш

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?