Основни сигнали, че връзката ти приключва

Ето и най-ясните и безапелационни знаци, че е време да се разделите:

Трудно ви е да комуникирате

Невъзможността да разговаряте свободно по важни за двама ви теми причинява огромни проблеми за връзката. Опитайте да отидете заедно на спокойна разходка в парка или си запазете маса в някое по-тихо заведение. И на двете места ще имате възможността да разговаряте необезпокоявани. Ако въпреки благоприятните обстоятелства, пак ви е трудно да проведете нормален разговор, става пределно ясно, че не ви е грижа един за друг. Знаеш какво след от тук нататък.

Не правите секс

Да водите здравословен сексуален живот, който отговаря на желанията и на двама ви е изключително важно за успешните взаимоотношения. Ето защо, ако либидото ти е спаднало от 10 на 0, то това е лош знак. Да, всяка връзка има възходи и спадове на страстта, но тези периодите на застой не бива да са прекалено дълги. Едно е да нямаш желание за секс от време на време, съвсем друго е то да се е изпарило напълно (освен в случаите, когато проблемът е от медицински характер).

Не искаш да прекратиш връзката, само защото вече не желаеш партньора си? Опитайте да разнообразите еротичните си изживявания – пробвайте нови пози, купете си секс играчки, удовлетворете скритите си сексуални фантазии. Ако дори след всички опити установиш, че вече не желаеш партньора си, значи всичко между вас е приключило.

Скучно ти е

В началото на връзката ви, ежедневието ви кипеше от романтични жестове, а всяка индикация за любовта му запалваше искри на вълнение в сърцето ти. Но сега медения месец е приключил, а времето прекарано заедно се състои по-скоро в седене пред телевизора, а не в ходене по срещи и луксозни вечери.

Защо връзките ти се проварят според зодията - провери в галерията долу:

Макар това да не е знак веднага да приключите връзката си, сподели с партньора си, че искаш да върнете силните усещания във връзката. Дори вечеря в близкия до вас ресторант може да свърши добра работа, като за начало. Ако той не си мръдне пръста, за да удовлетвори желанието ти, то няма какво да му мислиш – очевидно нито един от двама ви не е заинтересован да спаси връзката.

Започваш караници нарочно

Когато търсиш и под вола теле, за да се скараш с половинката си, това е сигнал за твоето нарастващо раздразнение към общите ви отношения. Повечето хора го правят несъзнателно, като чрез лошото си отношение отблъскват партньора си, за да свърши той „мръсната работа“ и да се раздели той с тях, а не обратното.

И така – ако дори дребни жестове, които преди са ти се стрували сладки, вече те дразнят, време е да насочиш вниманието си към човек, с когото ще предпочиташ да се гушкаш, а не да вдигаш скандали.

Избягваш да правиш планове за бъдещето

Мисълта за прекарване на повече време с любимия те изпълва с отегчение? В такъв случай се нуждаеш от пълна мисловна ревизия на връзката ви! Да, романтичните взаимоотношения изискват работа и компромиси, но не бива да ги усещаш като въже на шията си. Напротив, трябва да броиш с трепет оставащите дни до общата ви ваканция или вечерята, която сте планирали заедно.

Какво да направиш, ако усещаш, че вече не ти се занимава? Разбира се, можеш да се НАКАРАШ да прекараш време с някого, като изберете дестинация или занимание, подходящи и на двама ви. Пробвай, но ако след това останеш с горчив вкус в устата, е... напускай кораба!

Не те налягат любовни чувства

Помниш ли последния път, когато любимия ти наистина ти липсваше? Кога за последно му каза, че го обичаш? Сещаш ли се да му правиш малки подаръчета или изненади, просто защото искаш да видиш радостта в очите му? Ако отговорите са не, ти вече не се чувстваш емоционално обвързана с партньора си. За добро или за лошо.

Загубила си интерес

Когато пристъпвахте във връзката, двамата бяхте неразделни. Пишехте си съобщения нонстоп, звъняхте си късно вечер, за да обсъдите как е минал денят ви, ходехте на спонтанни срещи... Когато вече сте изчерпали темите и сте се опознали един друг до болка, време е да разберете дали ще си омръзнете или напротив – ще доведете близостта си до друго ниво.

Обратното на любовта не е омразата, а безразличието. Така че, ако не ти пука какво прави той, дали ще го видиш или не, то краят е пристигнал – страстта и разбирателството са напуснали сградата.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?