Обличаш ли се скучно? Провери тук

1. Не си променяла стила си от училище

Веднъж (може би в десети клас) реши, че семплото и обикновено съчетание от тениска, дънки и безличен суитчър е най-добрият избор за всеки ден. Или, например, да залагаш само на „50 нюанса на зелено“ и от тогава твоят гардероб е завзет от тази гама.

Истината е, че промяна е необходима, в това число и за стила ти. В противен случай кой ще разбере, че бедрата ти изглеждат перфектно в черен втален панталон с висока талия, комбиниран с флорална риза а ла 70-те и непокорни къдрици?

2. Не носиш аксесоари, защото се страхуваш от тях

Голяма част от жените изпитват неистов страх от модни експерименти. Съществува погрешното схващане, че е по-добре да излезеш от вкъщи без аксесоари, за да не прекалиш с тях и околните завинаги да те запомнят като Кралицата на лошия вкус!

Съгласни сме, че е лесно да прекали човек с аксесоарите – този моден грях го извършват дори звездите. Но в този случай може да следваш едно от правилата на френската мода – не повече от три аксесоара във визията ти.

3. Никога не комбинираш повече от два цвята

В действителност стилисти от всички краища на света се противопоставят на ужасния мит „не повече от два цвята в облеклото“! Експериментирай и ще спечелиш!

4. Винаги закопчаваш всички копчета на ризата си

Перфектно изгладени дрехи, ръб като острие, прилежно закопчана риза – тази грижа заслужава уважение, но за съжаление не и възхищение! В очите на другите изглеждаш скучна. Не те окуражаваме да размислиш, а просто да добавиш доза умишлена небрежност във визията си.

5. Чантата и обувките са в един цвят

Друг стар моден мит, който трябва да забравим напълно и завинаги! Скучно!

6. Купуваш само „класика“

Отново желанието да се предпазиш колкото е възможно повече от моден провал ти изиграва лоша шега. Днес в света на модата водещ е еклектизма, така че не се страхувай да смесваш различни стилове – само може да спечелиш от това!

7. Маратонки за фитнес залата, токчета за роклята

Нека повторим отново – ако не използваш метода „проба – грешка“(т.е. да експериментираш) няма как да откриеш своя стил. Освен това в днешно време никой няма да погледне накриво стайлинга ти от ефирна женствена рокля и чифт маратонки – стилна, модерна и НЕ скучна!

8. Едно момиче трябва да се облича като момиче

Като цяло никой не може да те постави в рамка, така че, ако не можеш да носиш токчета, рокли и къдрици в косите, просто не го прави! Може спокойно да ги замениш с рокерско яке, груби кубинки и скъсани дънки. Вътрешната (и външната) женственост зависи от твоето самосъзнание, а не от дрехите и прическата ти.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?