Наши кафене и барове в световен Топ 50

След като кафенето Chucky’s на ул. Христо Белчев се класира като №6 в Европа, още два софийски бара влязоха в Топ 50 на Стария континент. Класацията на международния сайт Big 7 Travel е селектирала заведения за разпускане в метрополиите на туризма и забавлението като Дъблин, Амстердам, Берлин, Лондон, Париж, Виена, стигнала е и до Източна Европа с места като Краков, Рига, Прага. Попадането в челото на листата наистина е чест, тъй като създателите на класацията са намерили само в Инстаграм над 10,7 млн. хаштага, свързани с барове, за да избере 50-те най-добри.

41. Sputnik Bar
Софийският бар е определен като ретро вдъхновено пространство с котейлно меню, базирано на 4 символа от специални места в България. Подчертана е и основата – „местния ликьор Ракия”.

33. The Happy Pig
Щастливото прасе е описано така: „funky място, светло пространство, което събира храна и напитки с невероятно качество. Стъкленият покрив ни кара да се чувстваме като в оранжерия, а менюто за пиене се сменя сезонно. Коктейлите се сервират в най-веселяшките чаши – веднъж видели това място, ще се влюбите”.

Номер 1 в класацията е Догма в Антверпен, столицата на фламандска Белгия. Отворен през 2013 г., заведението е променило коктейлната сцена в страната и ЕС, твърдят авторите на класацията. Втора позиция е определена за Фармариум в Стокхолм. Барът, където всичко е перфектно по оценка на авторите на анкетата, поставя в центъра на преживяването не интериора или специалните ефекти, както е на доста места, а питието. Трети е пражкият бар Cash Only. Той е малък и се специализира в две области – коктейлите и хот дога. 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?