Национал взе Мис Турция

Германският футболист от турски произход Месут Йозил се ожени за носителката на титлата "Мис Турция" Амине Гюшле в петък. Двамата се венчаха на пищна церемония на брега на Босфора, а кум на двойката бе турският президент Реджеп Ердоган, който бе придружен от съпругата си Емине. Йозил е роден в Германия, но винаги е държал на турските си корени и е демонстрирал привързаност към родината на своите деди.

Навярно и затова той решава да помоли президента на Турция да кумува на сватбата му. Припомняме ви, че Ердоган редовно присъства на сватби на известни личности от родината си и обича да се показва в компанията на звезди. Особено в период преди избори, подчертават редица медии. Присъствието му на сватбата на Йозил е именно в такъв период - в навечерието на новите избори за кмет на Истанбул.


След провала на Бундестима и отпадането в групите на Мондиал 2018 в Русия миналото лято Йозил реши да прекрати участието си в националния отбор. Той обвини Германската футболна федерация в расизъм и дискриминация заради турските му корени. Йозил, който е роден в Гелзенкирхен, е трето поколение имигрант и няма турско гражданство.

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?