Навикът, който ще спаси връзката ти

Нежността (или липсата й) в цифри

Докладът за Нежността - скорошно проучване, проведено в цяла Европа, което съставя Карта на нежността, включваща „най-нежните“ и „най-малко нежните“ държави в Европа - разкрива, че България се нарежда едва на 9-о място сред 17-те европейски държави по проява на нежност. Най-вероятната причина, според 52% от българите, е стресът и това не е кой знае каква изненада като се има предвид, че сме подложени на най-много стрес в цяла Европа. 25% от анкетираните не проявяват достатъчно нежност, защото смятат, че моментът не е подходящ, а почти 1/3 от мъжете и 19% от жените предпочитат да бъдат учтиви само понякога. На всичкото отгоре цели 35% от мъжете между 18 и 24 години смятат, че е неуместно да бъдат нежни през повечето време... Всички тези цифри показват, че страдаме от крещяща липса на нежност.

Увеличи топлината помежду ви

За твой късмет Cosmo има няколко сладки идеи, които няма да ти костват абсолютно никакви усилия, но ще ви помогнат да бъдете по-мили един с друг и да се почувствате по-близки от всякога:

Целуни го по тила, докато минаваш покрай стола му. Ще му хареса, въпреки че подтекстът ти не е сексуален, защото му показва нещо дори по-ценно - че те е грижа за него.

Поне понякога му прави кафе точно по начина, по който го обича, и го остави върху плота, където да го намери веднага след като излезе от душа.

Когато е под напрежение, попитай как можеш да му помогнеш. Това, че му посвещаваш част от времето и енергията си, му показва колко е щастлив, че има такова съкровище като теб до себе си.

Говорете си мило. Нежността се съдържа в самия факт, че не си говорите с дежурния тон, който използвате на работа или с други хора.

Четете си един на друг. Това, че вниманието ви е насочено към едно и също нещо, ви сближава.

Вечеряйте на свещи. Просто атмосферата ще направи вечерта ви по-специална и вас по-доволни.

Нежни дестинации

Друго ефикасно средство срещу липсата на нежност е, разбира се, добрата ваканция. Защо не се възползваш от останалия си отпуск и приятното циганско лято навън, за да си набавиш необходимата доза нежно вдъхновение? Европейските страни, в които хората проявяват най-много нежност, са Унгария (58%), Португалия (53%), Украйна (52%) и Литва (50%). Освен да ти пожелаем bon voyage?

Не само връзката ти печели, ако полагаш повече усилия да бъдеш нежна. 54% от българите вярват, че страната ни би се превърнала в по-добро място за живот, ако хората проявяват повече нежност и доброта един към друг.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?