Митовете в модата, които веднага да забравиш

МИТ 2: Определени дрехи изглеждат добре само, ако си висока и слаба.

ИСТИНА: Ако нещо не изглежда добре върху теб, 99 на 100 това е така, защото не си го съчетала правилно или стилът просто не е за теб! Казвайки, че определена дреха, било то широк панталон, къс топ или рокля, не е за теб и изглежда добре само на високи и слаби момичета, правиш ценностна оценка, която няма нищо общо с дрехите. Наистина всяка фигура е различна, но не дотолкова, че един панталон да не изглежда като един панталон, независимо дали е носен от Карли Клос или Мария от улицата. Това е истината.

МИТ 3: Очилата не са секси.

ИСТИНА: Те са като всеки друг аксесоар - всичко е в начина, по който ги носиш.

МИТ 4: Трябва да се вкараш в преразход за сватбената си рокля.

ИСТИНА: Разбира се, че това е един специален ден, роклята трябва да е специална и е добре да избереш модел, в който ще се чувстваш супер. Но идеята, че сватбената рокля е едно от нещата, в които трябва да се инвестира неприлично голяма сума, е много по-полезна за хората, които ти я продават, отколкото на теб самата.

МИТ 5: Трябва да акцентираш в облеклото си само върху една основна част от него.

ИСТИНА: Въпреки, че е добре да се използват неутрални тонове, за да се балансира по-смела част от облеклото, ти не трябва да се чувстваш ограничена да използваш и други цветове.

МИТ 6: Ако искаш женствен силует, трябва да подчертаеш талията си.

ИСТИНА: Макар да е вярно, че носенето на колани и вталените кройки акцентират върху извивките ти, не е нужно да носиш нещо пристегнато, за да подчертаеш женствеността си. Вместо това може да използваш комбинация от цветове, които оптически да създадат желаните извивки. Другият вариант да привлечеш вниманието върху талията си, е като носиш късо яке отгоре.

МИТ 7: Високите токчета са по-стилни от равните обувки.

ИСТИНА: Вярно е, че високите токчета променят начина, по който стоиш, но можеш да промениш позата си без да променяш височината на обувките! Раменете назад, брадичката и гърдите напред и готово - можеш дори да го направиш боса!

МИТ 8: Трябва да се инвестира във вечната класика, а не в тенденции.

ИСТИНА: Трябва да платиш най-много за нещата, които харесваш най-много и ще носиш най-много! Освен това тренчкотът и малката черна рокля винаги ще бъдат в магазина и поне ако не харчиш много пари за тях, няма да бъдеш съкрушена, когато се износят и трябва да ги смениш. 

МИТ 9: Трябва да покажеш плът само в горната или само в долната част на тялото.

ИСТИНА: Това не винаги е така. Пак говорим за правилна преценка и начин на комбиниране.

МИТ 10: Големите принтове са за едри жени, а дребните принтове са за слаби жени.

ИСТИНА: Един хубав принт си остава хубав принт, независимо дали е носен от момиче с размер 34 или 40. Това включва и хоризонтално райе!

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?