„Мис Ирак“ атакува конкурса „Мис Вселена“ за първи път от 45 години (снимки)

Днес имаме честта да ви запознаем с най-красивата жена на Ирак - Сара Айдан. 27-годишната красавица е първата иракчанка, която ще стъпи на сцената на световния конкурс „Мис Вселена“ от 45 години насам.

Бляскавото събитие ще се проведе на 26 ноември в Лас Вегас, щата Невада.

Припомняме, че в неотдавнашния конкурс за красавици в Багдад Сара се класира на второ място след титулярката Фиян Сюлейман. Последната обаче впоследствие бе уличена в подправяне на факти, касаещи личния й живот. Един от тях е, че е омъжена (което е в противовес на изискването участничките да не са сключили брак) за иракски бизнесмен.

За последен път представителка на Ирак участва в конкурса "Мис Вселена" през 1972 година. Тогава надпреварата за короната се проведе в Пуерто Рико. 

Конкурсът „Мис Ирак“ бе възроден през 2015 г. след 43-годишно "мълчание" с 20-годишната Шаймаа Абделрахман и се отличава от тези в останалите страни с това, че на него участничките не дефилират по бански костюми.

Тазгодишният конкурс "Мис Вселена" е 66-ти поред. Той е един от трите най-престижни конкурси за красота в света. Първата церемония е проведена в САЩ през далечната 1952 г. На събитието участват жени от 18 до 26-годишна възраст, а сред условията за участие са те да бъдат неомъжени и без деца.

Още снимки на обаятелната "Мис Ирак" вижте в нашата


Четете още: 

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?