Мечтаният меден месец с малко пари: възможно е!

1. Резервирайте възможно най-рано

Това вече го знаеше, нали? Когато резервираш почиваката си възможно най-рано, ще я получиш на най-изгодна цена. Хотелите, авиокомпаниите и туристическите агенции правят изключително добри оферти за ранно потвърждение, които не са за изпускане. Има множество предложения за ранни резервации, които могат да достигнат до 50% по-ниска цена от стандартните разходи, така че определено си заслужава да планираш!

2. Помислете за подаръците на сватбата си

Добра идея е приятелите и роднините ви да са наясно, че предпочитате те да под формата на пари. За тях също ще е чудесно да знаят, че по този начин са допринесли за незабравимия ви меден месец, нали?

3. Пътувайте извън пиковия сезон

Предполагайки, че датата на сватбата ви не съвпада с училищни празници, национални празници, Коледа, Великден, ти напомняме, че пътуването извън сезон може да бъде в пъти по-евтино. Когато пътувате в по-спокойните периоди от годината, ще попаднете ан много хотели, които намалят цената на нощувките, за да подобрят заетостта си. Понякога е много по-евтино да пътуваш до далечна дестинация, отколкото да посетиш близка дестинация в разгара на сезона.

4. Бъдете гъвкави и изберете да пътувате между понеделник и четвъртък

Пътуването в петък, събота и неделя може да ти струва повече. Избягвай допълнителните разходи като просто преместиш датите на медения си месец с няколко дни. 

5. Проучи пакетите за меден месец

Някои хотели и туристически агенции предлагат пакети за меден месец, които включват различни допълнителни и по-специфични преживявания, които са идеални за младоженци. Дори ако масажите за двойки не са по ваш вкус, си струва да разгледате възможностите за отстъпки, които се предлагат.

6. Изберете място с добър валутен курс

Много хора не се съобразяват с това, но когато организираш медения месец на мечтите си, със сигурност би искала да вземеш максимума за парите, които даваш. Кратък списък с различните места, които искате да посетите и малко проучване на цените ще са ви достатъчни, за да прецените приблизително разходите в местната валута.

7. Резервирай допълнителните неща предварително

Много хотели предлагат голямо разнообразие от допълнителни пакети с екскурзии в местността, невероятни промоции в барове и ресторанти наблизо, All Inclusive предложения, частен трансфер... така че ако помислите предварително за програмата по време на престоя ви, със сигурност ще спестите пари с ранното записване. Освен това по този начин допълнителните разходи ще бъдат сведени до минимум.

8. Не го пазете в тайна

Всички сме гледали този епизод на „Приятели“, нали? Направете като Чандлър и Моника и разпространете новината за сватбата и медения си месец на всички! Никога не знаете кой може да ви предложи добра оферта или безплатна бутилка шампанско!

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?