Кратка история на маникюра

5. 40-те и 50-те години на 19 в.

Още в началото на 40-те, жените започнали да лакират ноктите си в домашни условия. Някои от тях пък посещавали салоните за маникюр, за да се подложат на новоизмислената процедура за поставяне на нокти от акрил. Със залеза на черно-белите филми и възхода на цветните, знаменитости от ранга на Елизабет Тейлър и Рита Хейуърт превърнали в хит яркочервените и заострени нокти.

6. 60-те и 70-те години на 19 в.

С настъпването на 60-те, цветовете при лаковете станали по-незабележими (добре дошла в ерата на хипитата). Преобладавали пастелните нюанси. Възродил се и френският маникюр, благодарение на Джеф Пинк, създателя на марката за лакове ORLY, който го рисувал върху ръцете на моделите по време на Парижката модна седмица.

7. 80-те и 90-те години на 19 в.

Изкуството за рисуване върху ноктите се ражда именно в 80-те години на миналия век, когато преобладава максимата „Колкото повече, толкова повече“. Маникюристите започнали да оформят ноктите в квадратна форма, вместо в използваната до бадемовата, използвана до този момент. С навлизането на гръндж ерата през 90-те, жените и мъжете започнали отново да лакират ноктите си в мрачни цветове, най-вече тъмнолилаво и черно.

8. Безкрайните възможности на маникюра от 2000 г. досега.

През последните 18 години, пред маникюра се ширнаха безкрайни възможности. С напредването на технологиите, формулите при лаковете за нокти стават все по-иновативни, издръжливи и подходящи за експерименти. 

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?