Как да разбереш разликата между страстта и любовта

1. Искаш да знаеш всичко за него и то наведнъж

Ако човекът, с когото се виждаш наистина може да бъде следващата ти значима връзка, тогава за какво бързаш? В края на краищата, добрите неща идват при онези, които умеят да чакат. Ако това е страст, ще се опиташ да разбереш всичко за него максимално бързо, защото няма да можеш да чакаш да получиш следващата доза невротрансмитери допамин и серотонин (те са виновни да се чувстваш наистина добре).

Ако това е любов, тогава ще бъдеш много по-заинтересована от бавно изгарящата романтика.

2. Опитваш се да намериш сходства

Страстта е като електричество, ти чувстваш непреодолимо желание да стане връзката чрез търсене на сходства. Пристрастена си към тока, който минава помежду ви и се фокусираш да го запазиш.

И все пак, ако не можете да намерите други общи черти, разговорът винаги се насочва към вашето физическо привличане.

3. Имате различни виждания за света, но мислите, че това е добре

Харесваш този човек, той е привлекателен, ти се чувстваш комфортно в компанията му и искаш да излизаш с него непрекъснато. Фактът, че и двамата имате различни виждания за света и вашият начин на живот е напълно несъвместим, няма значение, нали?

Единият от вас може да предпочита планината, а другият – морето. Или може би и двамата подкрепяте различни футболни отбори... Това е добре. Всъщност, говорим да имате припокриващи се ценности, цели, амбиции...

Ако откриете, че нямате съответствия и не сте на една и съща страница за много неща, тогава честно казано вашата връзка се основава най-вече на страстта.

4. Връзката не е безпроблемна, но е вълнуваща

Понякога се чувстваш сякаш плуваш срещу течението, но ти е добре така. Химията е там, затова смяташ, че съвместимостта може да дойде след време. Е, няма.

Когато се свързваш с някой, който е точно за теб, ще преминете през етапите на влюбване, които, разбира се, включват страстта. Но ти ще искаш нещо повече, ще искаш връзка с личността му като цяло. Увери се, че се чувстваш добре с него и може да му имаш доверие.

Разбери кой е най-добрият мъж според зодията в галерията долу:

5. Вие не комуникирате по един и същ начин

Ако и двамата сякаш непрекъснато търсите вниманието на другия, не се чувствате доволни или сигурни един с друг, това е знак, че връзката ви се основава единствено на страстта.

Може би не се чувстваш сигурна накъде отиват отношенията ви и как те възприема той.. Правилният човек за теб иска да се чувстваш спокойна, защото той също иска да се чувства спокоен с теб.

6. Всичко останало няма значение

Ако си привлечена от някого и се чувстваш напълно комфортно с отпадането и отлагането на всякакви важни неща около теб (от приятели и семейство, до хобита, интереси и работа), това е страст и няма как да се превърне в любов.

Любовта идва от съвместимостта и това се основава на дълбокото разбиране между двамата ви за това, което е важно за вас. Любов е, когато осъзнавате, че и двамата сте на маратон, а не на спринт, предизвикан от сексуалното привличане.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?