Илюзиите в любовта, които ти пречат да си щастлива

Животът ми ще се промени и ще съм щастлива

Много от нас, намирайки се дълго време в тягостна самота, подсъзнателно започват да свързват с нея всичките си проблеми. И вместо да се разберат със себе си, се надяват срещата с мъж да промени това състояние. Струва им се, че ще станат любими и че чудесното превъплъщение ще дойде от само себе си. Но мъжът се появява в живота на жената, не за да я спаси, а с желанието да получи любов. Така че не си струва да разчиташ на кардинални промени към по-добро, ако ти самата не предприемеш нещо в тази посока. Въведи ред в живота си, за да имаш възможност да даваш, а не само да взимаш.

Убежденията ни въвличат в ситуации, които служат за тяхна илюстрация. Ако искаш да се отклониш от отъпканата пътека, промени мирогледа си.
 

Истинската жена трябва да бъде завоювана

Ако ти от самото начало не проявяваш голям интерес към даден човек, а само приемаш ухажването, разбира се, това пробужда в него инстинкта на ловеца. Но не забравяй, че някои ловци дори не си правят труда да вдигнат отстреляния дивеч. „Завоевателите“ рядко са постоянни, а и те не са способни на силни чувства. Точно обратното, мъжът, който не умее да ухажва красиво, често се оказва добър баща и съпруг.

Сега не всичко е гладко, но той ще се промени

Когато жената започва нова връзка, тя забелязва недостатъците на избраника си, но е сигурна, че любовта й ще го промени. Тя се надява, че ще успее да го вдъхнови, макар и досега да не й се получавало много сполучливо, но с времето ще тушира неприятните му черти и той ще започне да се отнася по друг начин с нея, а не както с останалите жени. Не е необходимо да идеализираш партньора си, най-добре е именно сега да разгледаш характера му под микроскоп, а не след години. Така че, веднага си признай неизменната истина: „Той винаги ще бъде такъв и няма да се промени“ - и прецени готова ли си цял живот да се примиряваш с това, което не те устройва дори на този етап.

Истинската любов ще издържи всичко

Често в самото начало на връзката ние се отнасяме към партньора небрежно. Караме се за дреболии, позволяваме си необмислени постъпки. Наивно вярваме, че силното и искрено чувство ще превъзмогне всички несгоди. Това наистина е така, но в началото на съвместния ни път същото това чувство трябва да укрепне. Любовта в ранните етапи от връзката е много крехка, тя е като семенце, а дали то ще се „захване“ и ще израсте, зависи и от двамата партньори. Неуважението един към друг е отрова в почвата, в която се опитва да поникне растението на любовта. Така че – грижете се за него, докато то се превърне в красиво и силно цвете.

Колкото съм по-добра, толкова повече ще ме обича

Малкото дете се старае, защото иска да бъде идеално в очите на своята майка. А похвалите й и доволното изражение на лицето й единствено затвърждават мисълта: за да съм любимо същество, трябва да й угаждам. Но ще проработи ли това с мъжа? Не, защото той не е твоята майка, а да бъдеш любима и да бъдеш добра – не е едно и също нещо. Осъзнай, че си попаднала под влиянието на детските стереотипи, и строго спазвай баланса между „взимам“ и „давам“.

Само меркантилните искат от мъжа

Жените често се страхуват да не изглеждат материалистки и пресметливи, затова не се обръщат с молба към любимия си за помощ, на тях им е неловко да искат неща, които наистина са им необходими. Правят всичко сами, а после се учудват защо той отива при друга, по-слаба и не самодостатъчна си. Корените на тази скромност трябва да се търсят във възпитанието, а в по-зряла възраст те се подхранват от обвиненията на тези мъже, които не могат да дадат нужното на жената. Но адекватният мъж дълбоко в себе си усеща потребността да защитава, да се грижи за своята любима и да я прави щастлива. На него просто му е необходимо да знае как точно да го направи. Не се притеснявай да му разкриеш интересите си, защото всяка хармонична система, в това число и отношенията между двама души, е построена върху обмена.

Често ние имаме илюзии и заради това товарим половинката си с майчински качества. Защо го правим, та нали той не е нашата майка!

Който ме обича, ще ме разбере и без думи

„Защо трябва да обяснявам и без това всичко е ясно!“ - възкликва момичето, което приписва на партньора си майчински черти. Защото той не е жена, която разбира детето си още от първия му вик. Любимият ти не осъзнава дори собствения си свят на емоции, а какво да говорим за твоя! Мъжете са устроени по друг начин и не е редно да искаме от тях да притежават изконно женски качества. Ако ти е необходимо нещо, не чакай той сам да се сети кое е то. При мъжете „всички телепати са в отпуска“ през цялото време.

Трябва да сме винаги заедно. И да нямаме никакви тайни!

„Винаги и навсякъде заедно“ - това са отношения от типа на сливането, на зависимостта. В тях се размиват границите на двамата партньори и всеки губи себе си като индивидуалност. Но любовта се нуждае от дистанция и определена свобода, в противен случай тя се превръща в болезнена форма на привързаност, която не живее дълго. Ако ти през цялото време се стремиш да станеш „едно цяло“ с мъжа, е възможно да имаш проблема „нарушена връзка с майката“. Трябва да излезеш от тази ситуация самостоятелно, не въвличай в порочния кръг и любимия си мъж.

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?