Анна Курникова: в топ форма след раждането

Тайната за прекрасния й външен вид не е само в спортното й минало, но и във всекидневните й усилия да се поддържа във форма.

Наскоро Анна стана майка (в края на декември тя и Енрике станаха родители на Николас и Луси), което, между другото, силно изненада феновете й: любимата на 42-годишния Енрике Иглесиас мълчеше по въпроса до края на бременността си.

Анна никога не е криела, че спортът присъства във всеки един неин ден: тя тича минимум по 5 километра, занимава се със силови упражнения и скача на въже. А в YouTube има качени нейни клипове, от които можеш да почерпиш идеи как да стегнеш тялото си.

През 2011 Анна Курникова стана треньор на участниците в 12-ия сезон на американското шоу The Biggest Loser, в което помагаше на пълни хора да се отърват от излишните килограми.

Спортистката се показа като много строг педагог, изобщо не прояви милост към подопечните си и не им даваше да си поемат въздух. При това самата тя изпълняваше всички упражнения, давайки пример на учениците си.

В Instagram Анна също не пести видеоматериали с упражнения и получава хиляди благодарности и похвали от последователите си.

„Идеална жена. Само вижте каква преса има“, са голяма част от „ох, ах“ похвалите към нея.

Но да си дойдем на въпроса: как става всичко това?

Съдейки по блога на Курникова, тя се поддържа във форма с помощта на йога, тенис, дайвинг и...прекрасна компания. До нея непрестанно са домашните й любимци: кучетата Макс и Джек, които тренират заедно със стопанката си.

А ако питаш за храната, която Анна предпочита, то ще ти разкрием, че тя не пази диети – това не е за нея. Не брои никакви калории и не се обвинява, когато хапне парче торта. Тенисистката никога не се е ограничавала, винаги е яла каквото иска, тя дори си позволява да пие газирано и да си купува джънк фууд.

Единственото златно правило, към което се придържа Курникова, е „Всичко трябва да е със мярка“.

„Храня се балансирано, но ако ми се прияде пица, си хапвам без угризения“ – признава тенисистката.

В същото време Анна казва, че много обича салати и различни вегетариански специалитети. В дневния й режим присъстват много плодове и зеленчуци и друга здравословна харна.

Затова изхвърли всякакви съмнения: съвсем скоро след раждането на близнаците ще видим в профилите в социалните й мрежи нови снимки, на които тя ще изглежда по-прелестна от всякога.

Какъв по-добър стимул от това да започнеш да тренираш още днес?

 

 

Коментари

Липсват ли ви латиноамериканските сериали?